Την επέλασή της στη χώρα συνεχίζει ακάθεκτη η κακοκαιρία «Μπάλλος», η οποία επανακάμπτει, θέτοντας για άλλη μια μέρα υπό το έλεός της την χώρα.

Η κακοκαιρία που έχει αφήσει πίσω της μέχρι στιγμής έναν νεκρό στην Εύβοια και σημαντικά προβλήματα σε πολλές περιοχές, ανάμεσά τους και η Αττική,  είναι σε εξέλιξη με τους ειδικούς να προειδοποιούν ότι η επόμενη 1,5 ώρα είναι κρίσιμη για την Αττική.

«To ραντάρ δείχνει ένταση του πυρήνα των καταιγίδων στο Σαρωνικό. Οι καταιγίδες κατευθύνονται πλέον και προς κέντρο αλλά σπάνε σε δυο τμήματα. Ένα προς βόρεια και άλλο στα νότια της Αττική. Προσοχή για 1/2 με 1,5 ώρα στην Αττική» σημειώνει χαρακτηριστικά, ο μετεωρολόγος και διευθυντής της ΕΜΥ Θοδωρής Κολυδάς.

Προβλήματα

Έντονα φαινόμενα σημειώνονται, σε διάφορες περιοχές της Αττικής, με ισχυρές βροχές, κεραυνούς και ανέμους, δημιουργώντας προβλήματα ξανά στο οδικό δίκτυο.

Από τις 12 περίπου το μεσημέρι άρχισε να εκδηλώνεται νέο κύμα κακοκαιρίας, σε πολλές περιοχές.

Ισχυρή νεροποντή έπληξε τα Σεπόλια και τα δυτικά προάστια, θέτοντας εκτός λειτουργίας φανάρια σε διάφορα σημεία, ενώ αρκετοί δρόμοι θυμίζουν και πάλι «ποτάμια».

Δύσκολη είναι, ξανά, η κατάσταση και στον Πειραιά. Στο Παγκράτι και στη Σπύρου Μερκούρη, η ένταση της βροχόπτωσης είχε σαν συνέπεια την πτώση δέντρου στο οδόστρωμα, με συνέπεια να κλείσει το ένα ρεύμα κυκλοφοριάς και να χρειαστεί η παρέμβαση της πυροσβεστικής για την απομάκρυνσή του.

Σε άλλα σημεία του δρόμου, αυτοκίνητα είχαν ακινητοποιηθεί από τη μεγάλη συσσώρευση υδάτων.

Στο μεταξύ, αποκαταστάθηκε λίγο μετά τις 14:00 η κυκλοφορία και στα δυο ρεύματα της Πειραιώς από την Πέτρου Ράλλη ως την οδό Χαμοστέρνας, καθώς και στην περιφερειακή του Αιγάλεω, από το ύψος των Διυλιστηρίων, η οποία είχε διακοπεί λόγω συσσώρευσης υδάτων. Την ίδια στιγμή, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στις οδούς Σκυλίτση και Τζαβέλα, στον  κλάδο εξόδου προς Εθνάρχου Μακαρίου.

Σύμφωνα με το meteo.gr αυτή την ώρα βρέχει καταρρακτωδώς στην Παλλήνη, την Ιπποκράτειο Πολιτεία, το Τατόι, τον Διόνυσο, την Καλλιθέα.

Η εξέλιξη της κακοκαιρίας