Μπάιντεν: Εξετάζει ταξίδι στην Ευρώπη τον Φεβρουάριο

Πρέπει να διαβάσετε

Το ενδεχόμενο να πραγματοποιήσει ταξίδι στην Ευρώπη εξετάζει ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν σύμφωνα με το CNNi που επικαλείται κυβερνητικές πηγές.

Μάλιστα όπως σημειώνει το δημοσίευμα, το ταξίδι στην Ευρώπη ενδέχεται να συμπέσει με την επέτειο της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Το ταξίδι δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί και οι λεπτομέρειες δεν έχουν ακόμη οριστικοποιηθεί.

Ωστόσο, ένας από τους αξιωματούχους είπε ότι ένας σταθμός που εξετάζεται είναι η Πολωνία, που αποτελεί βασικό σύμμαχο του ΝΑΤΟ που θεωρείται κόμβος για τις μεταφορές όπλων από τη Δύση στην Ουκρανία. Η Πολωνία φιλοξενεί στα εδάφη της επί του παρόντος χιλιάδες Αμερικανούς στρατιώτες ενώ μέλη του αμερικανικού στρατού εκπαιδεύουν εκεί, ουκρανικά στρατεύματα.

Οι βοηθοί του Μπάιντεν σχεδίαζαν εδώ και αρκετές εβδομάδες τον τρόπο με τον οποίο θα τιμήσουν την επέτειο της εισβολής, συμπεριλαμβανομένης πιθανώς μιας σημαντικής ομιλίας του Αμερικανού προέδρου.

Πάντως και NBC News δεν ανέφερε πιθανές περιοχές που θα μπορούσε να επισκεφτεί ο Τζο Μπάιντεν.

Όπως δήλωσαν εκπρόσωποι της αμερικανικής κυβέρνησης, η σχεδιαζόμενη επίσκεψη στη Γηραιά Ηπειρο έχει ως σκοπό να στρέψει την προσοχή του κόσμου στις αντοχές που επιδεικνύει η Ουκρανία απέναντι στη βίαιη στρατιωτική εκστρατεία της Ρωσικής Ομοσπονδίας, καθώς και να επιβεβαιώσει την αλληλεγγύη των ΗΠΑ προς τον ουκρανικό λαό σε μια εποχή που η σύγκρουση εισέρχεται σε νέα φάση.

Οι συγκεκριμένες πηγές που επικαλείται το NBC News ξεκαθαρίζουν πως στην παρούσα φάση δεν έχουν «κλειδώσει» οι αποφάσεις σχετικά με το ταξίδι του Αμερικανού προέδρου στην Ευρώπη.

Πηγήcnn.gr

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα