Μπαίνουν ξανά οι μπουλντόζες για τα αυθαίρετα στον Καρτερο

Πρέπει να διαβάσετε

Μπουλντόζες αναμένεται να μπουν ξανά στον Καρτερό.

Οι κατεδαφίσεις που ξεκίνησαν τον περασμένο Αύγουστο από το βόρειο τμήμα του καταπατηθέντος οικοπέδου, αναμένεται να συνεχιστούν και στο υπόλοιπο οικόπεδο, όπου ωστόσο η διαδικασία αναμένεται να είναι πιο εύκολη.

Και αυτό γιατί όπως δήλωσε στο Creta24, η συντονίστρια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης Μαρία Κοζυράκη, στο υπόλοιπο του οικοπέδου, που αφορά την μισή ίσως και τα 2/3 της συνολικής έκτασης, οι καταπατητές έχουν αποχωρήσει, αφού βλέποντας τις κατεδαφίσεις στο βόρειο τμήμα αποφάσισαν να απομακρύνουν μόνοι τους τα τροχόσπιτα και τις περιουσίες τους.  «Το υπόλοιπο τμήμα είναι μια πολύ πιο «καθαρή» κατάσταση», σημείωσε η κα Κοζυράκη, εξηγώντας πως στο οικόπεδο έχουν απομείνει κάποια εγκαταλελειμμένα τροχόσπιτα και δυο μικρές κατοικίες.

Μάλιστα για την μία εκ των δύο υπάρχει ήδη η απόφαση κατεδάφισης και πλέον αναμένεται να βγει η αντίστοιχη απόφαση και για την δεύτερη προκειμένου ο εργολάβος να μπει ξανά στο οικόπεδο και να καθαιρέσει συνολικά όλα τα αυθαίρετα. Όπως τόνισε η κα Κοζυράκη η διαδικασία αναμένεται να ξεκινήσει τις επόμενες εβδομάδες.

Ερωτηθείσα για το που πήγαν όλοι αυτοί οι άνθρωποι που έφυγαν από τον καταπατημένο χώρο, η συντονίστρια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης απάντησε πως, όπως γίνεται σε όλες τις περιπτώσεις κατεδάφισης, έτσι και στη συγκεκριμένη, πριν ο εργολάβος αρχίσει την διαδικασία είχε γίνει έλεγχος για το αν όλοι οι καταπατητές είχαν άλλη ιδιοκτησία ή συγγενείς για να μείνουν.

«Δεν κινητοποιήθηκαν οι κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου εξ’ όσων γνωρίζω. Άρα θεωρώ ότι οι άνθρωποι αυτοί είχαν άλλη ιδιοκτησία ή συγγενείς να μείνουν. Πάντως κατά της διάρκεια των κατεδαφίσεων δεν προέκυψε θέμα ανθρώπου ο οποίος δεν είχε που να πάει», ανέφερε χαρακτηριστικά η κα Κοζυράκη.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα