Μουντιάλ 2022: Viral οι Ιάπωνες – Οι «Μπλε Σαμουράι» καθάρισαν τα αποδυτήρια

Οι Ιάπωνες φίλαθλοι έχουν κλέψει την παράσταση στο Μουντιάλ 2022, καθώς έπειτα από κάθε αγώνα φροντίζουν να καθαρίζουν. Την ίδια πρακτική ακολουθούν και οι παίκτες, οι οποίοι φρόντισαν να καθαρίσουν και τα αποδυτήρια πριν αποχωρήσουν από το γήπεδο.

Την αποκάλυψη έκανε η FIFA με ένα tweet.

Το μέγεθος της νίκης τους επί της Γερμανίας θα μπορούσε να τους είχε κάνει να πανηγυρίσουν μέχρι τη νύχτα, αλλά οι οπαδοί της Ιαπωνίας έδειξαν ότι οι καλύτεροι τρόποι και συνήθειες είναι ριζωμένες και πρέπει να τηρούνται, ανεξάρτητα από την κατάσταση.

Οι κερκίδες των αθλητικών γηπέδων είναι συνήθως γεμάτες με μεταχειρισμένους δίσκους και περιτυλίγματα τροφίμων και άδεια κύπελλα ποτών και κουτάκια μπύρας, που αφήνονται πίσω για να τα καθαρίσει κάποιος άλλος.

Αλλά όχι όταν οι Samurai Blue είναι στην πόλη.

Οι παίκτες τους, φρέσκοι από τη νίκη με 2-1, μόλις είχαν φύγει από το γήπεδο όταν οι Ιάπωνες στο πλήθος έκαναν παύση στο πάρτι για να τακτοποιήσουν το Khalifa International Stadium στο Κατάρ.

Έκαναν το ίδιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας πριν από τέσσερα χρόνια, κυρίως μετά την ήττα με 3-2 από το Βέλγιο στους «16» και ξανά στην έναρξη του τουρνουά του Μουντιάλ 2022 ανάμεσα στους οικοδεσπότες Κατάρ και Εκουαδόρ την Κυριακή – έναν αγώνα που η ομάδα τους δεν έπαιζε καν.

Στην Ιαπωνία, η καθαριότητα είναι μέρος της κουλτούρας και  την εμφυσούν στα παιδιά από την πρώιμη παιδική ηλικία.

Το 2018, ο Σκοτ ​​Νορθ, καθηγητής κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Οσάκα, είπε στο BBC ότι η τακτοποίηση είναι ένας τρόπος με τον οποίο οι Ιάπωνες «επιδεικνύουν υπερηφάνεια για τον τρόπο ζωής τους». «Η καθαριότητα μετά τους αγώνες ποδοσφαίρου είναι μια επέκταση βασικών συμπεριφορών που διδάσκονται στο σχολείο, όπου τα παιδιά καθαρίζουν τις σχολικές τάξεις και τους διαδρόμους», τόνισε.

Η Ιαπωνία θα παίξει με την Κόστα Ρίκα στον επόμενο αγώνα του ομίλου Ε την Κυριακή. Αλλά ακόμα κι αν δεν κερδίσουν το Παγκόσμιο Κύπελλο, οι οπαδοί τους είναι ήδη νικητές.

Πηγήenikos.gr

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα