Τρίτη, 16 Αυγούστου, 2022
28.9 C
αίθριος καιρός - Δήμος Ηρακλείου

Δες τον καιρό

Μουνδριανάκης: Δικαίωση η επιστροφή Σειραγάκη στις φυλακές

Πρέπει να διαβάσετε

Για την επιστροφή του Νίκου Σειραγάκη στις φυλακές, μίλησε στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ρεθύμνου Βαγγέλης Μουνδριανάκης.

Η απόφαση αυτή ήταν «προσδοκώμενη» , ανέφερε ο κ. Μουνδριανάκης αφού σύμφωνα με τον ίδιο ο Νίκος Σειραγάκης «δεν έχει δείξει ίχνος μεταμέλειας».

«Ήταν προσδοκώμενη και αναμενόμενη, υπό την έννοια ότι το Συμβούλιο Εφετών εξέτασε όλες τις παραμέτρους, σύμφωνα με τις οποίες δεν έπρεπε να ελευθερωθεί ο κατηγορούμενος. Αποφάσισε ότι δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις, εικάζω ότι έλαβε υπόψη όλες τις παραμέτρους όπως την φρικαλεότητα του εγκλήματος και το γεγονός ότι ο άνθρωπος αυτός όχι μόνο δεν έχει αναμορφωθεί αλλά είναι και αμετανόητος, δεν έχει ζητήσει συγγνώμη από τα θύματα του».

«Ο άνθρωπος αυτός, όχι μόνο δολοφονούσε παιδικές ψυχές αλλά θεωρούσε ότι δεν σημαίνει τίποτα σημαντικό και σπουδαίο το να καταστρέφεις ανθρώπους και μάλιστα σε αυτή την τρυφερή ηλικία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μουνδριανάκης.

Ερωτηθείς αν ο Νίκος Σειραγάκης πληρούσε τις προϋποθέσεις αποφυλάκισης, ο κ. Μουνδριανάκης απάντησε: «Επειδή δεν γνωρίζω το κείμενο των βουλευμάτων καλό θα ήταν να μην γενικεύουμε. Θα έλεγα όμως το εξής, ναι υπήρχε ένα βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών και μετά από έφεση του Εισαγγελέως Εφετών, αποφάσισε το Συμβούλιο για το αν πληρούσε ή όχι τους όρους αποφυλάκισης. Ο άνθρωπος αυτός, εκμεταλλεύτηκε ένα νόμο για την αποσυμφόρηση των φυλακών».

Αναφορικά με τις αντιδράσεις του Δικηγορικού Συλλόγου Ρεθύμνου, o κ. Μουνδριανάκης σχολίασε πως επειδή ο Δικηγορικός Σύλλογος αντέδρασε από την πρώτη στιγμή, με τον τρόπο αυτό κινητοποιήθηκε ο μηχανισμός της δικαιοσύνης. «Πιστεύω ότι η κοινή γνώμη ικανοποιήθηκε, θα είναι ακόμη μια δικαίωση μας να έχει υιοθετήσει το Συμβούλιο Εφετών αυτά που είχαμε επισημάνει γιατί νομικά είναι σωστά και κοινωνικά, ηθικά, δίκαια. Το να επιδείξει κανείς μια συμπεριφορά που δεν είναι παραβατική απλώς στη φυλακή, χωρίς να έχει προβεί σε πράξεις που να πιστοποιούν την μεταμέλεια του, δεν είναι παράγοντες που είναι αρκετοί προκειμένου να του χορηγηθεί, το ευεργέτημα που πήγε να του χορηγηθεί».

Τέλος, για το τι γίνεται από εδώ και πέρα, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ρεθύμνου, ανέφερε πως ο Σειραγάκης θα παραμείνει στη φυλακή. «Το χρονικό διάστημα εξαρτάται από αυτό και από το νομικό καθεστώς. Παρακολουθούμε στενότατα την υπόθεση ώστε να μην επιτρέψουμε σε καμία περίπτωση να αφεθεί ελεύθερος ο άνθρωπος που έχω χαρακτηρίσει – και όχι μόνο εγώ – ως δυναμική απειλή της κοινωνίας».

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα