Μητσοτάκης για Τουρκία: Δεν κάνουμε διάλογο με το παράλογο

Πρέπει να διαβάσετε

Επίσκεψη στην Πάτρα πραγματοποίησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, από όπου απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σε συνέντευξη Τύπου.

Ο πρωθυπουργός ρωτήθηκε για μια πληθώρα θεμάτων, μεταξύ των οποίων η προκλητικότητα Ερντογάν, οι υποκλοπές και οι εξελίξεις στην υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου.

Στο μέτωπο των ελληνοτουρκικών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως η Ελλάδα είναι μια δύναμη συνεργασίας στη Μεσόγειο. Ωστόσο είναι καταδικασμένη από τη γεωγραφία της να έχει έναν ανατολικό γείτονα, την Τουρκία, που είναι απρόβλεπτος.

Η Αθήνα επιθυμεί ειλικρινή διάλογο με την Τουρκία, ιδιαίτερα στο ουσιαστικό θέμα της οριοθέτησης των θαλάσσιων ζωνών στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο, κάτι που έχει σταθεί αιτία για τις διαφορές των δύο χωρών εδώ και δεκαετίες.

Ωστόσο «σε καμία περίπτωση δεν είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε διάλογο με το παράλογο», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Όπως τόνισε, δεν θα ζητήσουμε την άδεια της γειτονικής χώρας προκειμένου να εξοπλίσουμε τη χώρα μας, κάτι που είμαστε υποχρεωμένοι να πράξουμε.

«Αυτή η κυβέρνηση ενίσχυσε και ενισχύει σημαντικά τις Ένοπλες Δυνάμεις, θωράκισε και θωρακίζει σημαντικά τις διεθνείς συμμαχίες της χώρας κι αναβάθμισε και αναβαθμίζει ουσιαστικά το γεωπολιτικό αποτύπωμα της πατρίδας» δήλωσε ο πρωθυπουργός και εκτίμησε ότι «οι Έλληνες πολίτες έχουν κάθε λόγο να αισθάνονται πολύ πιο ασφαλείς».

Υποκλοπές: «Όποιος έχει στοιχεία να τα καταθέσει»

Ερωτηθείς για την υπόθεση των υποκλοπών, ανέφερε ότι θα πραγματοποιηθεί νομοθετική παρέμβαση προκειμένου να μετατραπεί σε κακούργημα η πώληση και η χρήση λογισμικών παρακολούθησης.

Ο πρωθυπουργός τόνισε πως το θέμα των υποκλοπών είναι κάτι που ανησυχεί και την κυβέρνηση, ιδιαίτερα όταν οι αξιωματούχοι μιλούν με τους ομολόγους τους.

Αναφορικά με τα όσα δημοσιεύονται σε μέσα ενημέρωσης, υποστήριξε ότι πρόκειται για «σαχλαμάρες» και για σενάρια επιστημονικής φαντασίας που υιοθετούνται με ενθουσιασμό από αξιωματική αντιπολίτευση. Όποιος έχει στοιχεία να τα καταθέσει, πρόσθεσε.

Έξωση Ιωάννας Κολοβού: Υποκρισία και φτηνά τεχνάσματα από τον κ. Τσίπρα

Ερωτηθείς για την προστασία της πρώτης κατοικίας, με αφορμή την έξωση της Ιωάννας Κολοβού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχολίασε πως είναι δυσάρεστο να χάνει κανείς το σπίτι του. Πρόσθεσε όμως πως οι περισσότεροι πολίτες πληρώνουν έπειτα από ρύθμιση και είναι συνεπείς.

Όπως πρόσθεσε, έχει ζητήσει από το υπουργείο Οικονομικών να εξαντληθούν όλες οι δυνατότητες για τους συνεπείς δανειολήπτες σε συνεννόηση με τις τράπεζες.

Την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρας στην κα Κολοβού σχολίασε, μεταξύ άλλων, και έκανε λόγο για υποκρισία. Όπως είπε, κατά το διάστημα διακυβέρνησης του κ. Τσίπρα πραγματοποιήθηκαν 30.000 πλειστηριασμοί και θεσπίστηκαν οι εταιρείες εξαγοράς κόκκινων δανείων. Ακόμα, έκανε λόγο «για φτηνά τεχνάσματα που δεν περνάνε πια».

Κιβωτός του Κόσμου: «Να μην προκαταβάλουμε το αποτέλεσμα της έρευνας»

«Στενάχωρη ιστορία» χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός τις αποκαλύψεις για την Κιβωτό του Κόσμου. Τόνισε, πάντως, ότι δεν είναι δουλειά, ούτε της κυβέρνησης, ούτε των δημοσιογράφων, να προκαταβάλουν τα αποτελέσματα της έρευνας της αστυνομίας και στη συνέχεια των δικαστικών αρχών. 

Ερωτηθείς για το πώς είναι δυνατόν να μην γνώριζε το κράτος για πράγματα που συνέβαιναν εδώ και 25 χρόνια, απάντησε πως η κυβέρνηση δεν γνώριζε τίποτα για τα όσα αποκαλύπτονται.

Πρόσθεσε ότι με βάση τις ενδείξεις που προέκυψαν η κυβέρνηση θεώρησε ότι έπρεπε να αλλάξει τα μέση του ΔΣ της δομής. Αναφορικά με την νέα διοίκηση, ανέφερε ότι πρόκειται για άτομα με πολύ υψηλό κύρος και τεχνογνωσία στην παιδική προστασία

Επανέλαβε ότι τα παιδιά δεν πρέπει να ιδρυματοποιούνται και ότι στόχος είναι να πηγαίνουν σε οικογένειες. Οι παρεμβάσεις της κυβέρνησης κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση, ωστόσο έχει βρει αντιστάσεις, σχολίασε.

Αναπτυξιακό έργο στη Δυτική Ελλάδα

Σε 80 έργα που ξεκινούν στη Δυτική Ελλάδα και είναι μέρος ενός «συνεκτικού και κοστολογημένου αναπτυξιακού έργου» για την περιοχή, μίλησε ο πρωθυπουργός, ο οποίος αναφέρθηκε κυρίως στον οδικό άξονα Πάτρας-Πύργου.

«Η κυβέρνηση υπερηφανεύεται -και θεωρώ δικαίως- ότι είναι συνεπής στις εξαγγελίες της και όταν υπάρχουν καθυστερήσεις τις αναγνωρίζουμε και τις διορθώνουμε» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Τα επόμενα χρόνια θεωρώ πως θα είναι χρόνια έντονης δυναμικής ανάπτυξης για την Δυτική Ελλάδα με πρωταγωνιστές τους πολίτες της Πάτρας».

Πηγήin.gr

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα