Μητσοτάκης στο Συμβούλιο Διεθνών Σχέσεων: Ανάπτυξη άνω του 5% το 2023, στόχος η επενδυτική βαθμίδα

Πρέπει να διαβάσετε

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, συζήτησε την Παρασκευή στο φόρουμ του Συμβουλίου Διεθνών Σχέσεων για τον ρόλο της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τον Οργανισμό Βορειοατλαντικού Συμφώνου (ΝΑΤΟ), την οικονομική και φυσική ασφάλεια της Ευρώπης μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και τη σχέση Ελλάδας – Ηνωμένων Πολιτειών.

Αναφερόμενος στην πορεία της ελληνικής οικονομίας ο πρωθυπουργός προέβλεψε ανάπτυξη άνω του 5% για το 2023, ενώ αναφέρθηκε στη δύσκολη δεκαετία που βίωσε η χώρα εξαιτίας των Μνημονίων.

«Πριν από ένα μήνα, καταφέραμε τελικά να βγούμε από το μηχανισμό της ενισχυμένης εποπτείας της ΕΕ και πλέον απομένει ένας και μόνος κύριος στόχος, αυτός της επίτευξης της επενδυτικής βαθμίδας το 2023», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

Στο πλαίσιο αυτό, ο πρωθυπουργός υπενθύμισε ότι «η χώρα θα πετύχει το στόχο αυτό, έχοντας υλοποιήσει μια σειρά από κρίσιμες μεταρρυθμίσεις, τα οποία απευθύνονται σε δομικά προβλήματα της ελληνικής οικονομίας».

«Την ίδια στιγμή, πράξαμε ό,τι ήταν απαραίτητο ώστε να μη διακινδυνεύσουμε τη δημοσιονομική σταθερότητα της χώρας», πρόσθεσε ο ίδιος.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση κινείται πλέον σε ένα μονοπάτι, με σκοπό τη μείωση του δημοσίου χρέους», ενώ επισήμανε ότι «επετεύχθη ένας σημαντικός στόχος, η πάταξη της φοροαποφυγής, καθώς το οικονομικό επιτελείο ακολούθησε ένα επιθετικό μονοπάτι, αυτό των ηλεκτρονικών συναλλαγών».

Για τις εκλογές

Ο πρωθυπουργός επισήμανε πως η χώρα εισέρχεται σε μια εκλογική χρονιά, ότι μέσα στο 2023 θα γίνουν εκλογές, ενώ δήλωσε πεπεισμένος ότι το κόμμα του θα τις κερδίσει, επισημαίνοντας ότι «προς ώρας η Ελλάδα δεν βρίσκεται αντιμέτωπη με κάποιον μακροπρόθεσμό πολιτικό κίνδυνο».

Πηγήcnn.gr

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα