Σάββατο, 13 Αυγούστου, 2022
22.7 C
ελαφρές νεφώσεις - Δήμος Ηρακλείου

Δες τον καιρό

Μητσοτάκης: «Εκλογές στο τέλος της 4ετίας» – «Η ίδια η ζωή θα επιβεβαιώσει τα λεγόμενά μου»

Πρέπει να διαβάσετε

Εκτός κυβερνητικού πλάνου έθεσε τη συζήτηση περί διεξαγωγής πρόωρων εκλογών ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη σημερινή συζήτηση για την κοινωνική πολιτική στη Βουλή, «φρενάροντας» πολιτικά προγνωστικά και εκτιμήσεις για τυχόν εκλογικό αιφνιδιασμό το φθινόπωρο.

Σηκώνοντας το γάντι του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος κάλεσε τον κ. Μητσοτάκη να ορίσει ημερομηνία πρόωρων εκλογών εντός του προσεχούς Σεπτέμβρη, ο πρωθυπουργός σχολίασε: «Ανησυχείτε πολύ για τις εκλογές και το πότε θα γίνουν. Σας ξαναλέω, οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της 4ετίας. Η ίδια η ζωή θα επιβεβαιώσει τα λεγόμενά μου».

Στην ίδια κατεύθυνση, ο κ. Μητσοτάκης παρατήρησε -κατά τη διάρκεια της δευτερολογίας του- πως φοβάται «ότι θα πορευτούμε για αρκετούς μήνες σε κλίμα έντονης τοξικότητας. Η κυβέρνηση θα συνεχίσει κανονικά τη δουλειά της».

Και συμπλήρωσε: «Δεν βλέπω υπουργούς να έχουν κατεβάσει μολύβια, όπως λέτε. Υπάρχει νομοθετικός όγκος που έρχεται τους επόμενους μήνες στη Βουλή».

«Από εκεί και πέρα, ο καθένας κάνει τις δικές του εκτιμήσεις. Όμως σας το λέω κ. Τσίπρα, θα διαψευστείτε πανηγυρικά» υπογράμμισε.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός γνωστοποίησε αναφορικά με το κοινοβουλευτικό έργο την αμέσως επόμενη περίοδο: «Βλέπω μία Βουλή, η οποία εξακολουθεί και νομοθετεί με δύο και τρία νομοσχέδια», ενώ επανήλθε εκ νέου στο ζήτημα της εκλογολογίας, λίγο πριν την ολοκλήρωση της κοινοβουλευτικής διαδικασίας.

Συγκεκριμένα, κατά την τριτολογία του, ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε για το θέμα των πρόωρων εκλογών ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας παρά τις φήμες που κυκλοφορούν, και τόνισε ότι είναι χρέος του να υπερασπιστεί τη θεσμική σταθερότητα, εγκαλώντας ταυτόχρονα τον κ. Τσίπρα ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε την απλή αναλογική, την οποία χαρακτήρισε «βόμβα» κατά της σταθερότητας και παράγοντα αστάθειας.

«Η θέση της ΝΔ είναι ότι ο τόπος χρειάζεται σταθερότητα και κυβερνήσεις που απολαμβάνουν την εμπιστοσύνη της Βουλής, που μπορούν να είναι ευέλικτες και να κινούνται γρήγορα και να προσελκύουν στελέχη από άλλους χώρους. Όταν γίνουν εκλογές, θα απενεργοποιηθεί η βόμβα της απλής αναλογικής, και στις δεύτερες εκλογές θα προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ, για να οδηγήσει τη χώρα σε ασφαλή νερά» κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.

Πηγή: protothema.gr

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα