Να σταλεί σαφές σήμα στην κυβέρνηση της Λιβύης ότι πρέπει να συνεργαστεί με τα μέλη της Ε.Ε. ώστε τα «σκάφη των δουλεμπόρων να μην εξέρχονται των χωρικών υδάτων της χώρας» ζήτησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης σε δηλώσεις του προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών στις Βρυξέλλες.
«Να μεταφέρουμε στις λιβυκές αρχές ότι η πρακτική αυτή δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή είπε συγκεκριμένα» ο κ. Μητσοτάκης, κάνοντας γνωστό ότι θα ζητήσει τη στήριξη της Ένωσης για το θέμα.
Ο πρωθυπουργός είπε επίσης ότι θα πρέπει να υπάρξουν «ρητές αναφορές και για το παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο».
Σε ό,τι αφορά στην σύγκρουση Ισραήλ – Ιράν, ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε την ανάγκη να διατηρηθεί η εκεχειρία και να επιστρέψουν τα μέρη στις διαπραγματεύσεις.
«Η απειλή Ιράν πρέπει να αντιμετωπιστεί με διπλωματικό τρόπο» υπογράμμισε.