Μητέρα Τοπαλούδη: Τα ισόβια να είναι πραγματικά ισόβια, όχι ποινές χάδια

Συνάντηση με την πολιτική ηγεσία της χώρας ζητούν οι γονείς της Ελένης Τοπαλούδη για τις γυναικοκτονίες, εκφράζοντας την ικανοποίησή τους για την εισαγγελική πρόταση που ζητά την ενοχή των δύο κατηγορουμένων που πρωτόδικα καταδικάστηκαν σε ισόβια για την ανθρωποκτονία και σε 15 έτη κάθειρξη για τον ομαδικό βιασμό.

«Η πρόταση της εισαγγελέως μας ικανοποιεί σαν οικογένεια και εμένα και τον πατέρα της Ελένης γιατί δυστυχώς αυτοί είναι οι νόμοι του κράτους της ελληνικής πολιτείας. Είναι 16 χρόνια για τη δολοφονία και 15 για τον βιασμό του παιδιού μου» δήλωσε η μητέρα της Ελένης, Κούλα Αρμουτίδου.

«Εγώ θα ήθελα όμως σε τέτοιες στυγνές δολοφονίες τα ισόβια να είναι πραγματικά ισόβια και όχι ποινές χάδια. Γιατί για εμένα τα 16 χρόνια δεν είναι τίποτα. Mε τα ισόβια όμως, οι στυγεροί δολοφόνοι όταν θα ξέρουν ότι θα μπουν μέσα στη φυλακή και δεν θα ξαναδούν το φως του ήλιου παρά μόνο στον χώρο της φυλακής, ίσως συμμαζευτούν», συνέχισε.

«Γιατί οι γυναικοκτονίες κατάντησαν πραγματική μάστιγα. Κάθε μήνα σχεδόν δολοφονείται μια κοπέλα, μια γυναίκα, μια μάνα, όπως είχαμε και αυτή την φοβερή περίπτωση στην Καβάλα, πρόσφατα, που με έχει συγκλονίσει» τόνισε.

«Μέχρι πότε ο άντρας θα θεωρεί κτήμα του τη γυναίκα; Επιτέλους να σταματήσει όλο αυτό και να μπορεί και ένας άντρας να δέχεται το “όχι” της γυναίκας του. Ας μην ξεγελιόμαστε, κανείς δεν αφήνει μια πολύ όμορφη σχέση και φεύγει. Όταν είναι υγιής, ανθρώπινη και αξιοπρεπής και όταν περνάμε καλά δεν φεύγουμε. Κι εγώ απορώ, ο άντρας δεν έχει μάθει να στηρίζεται στις δικές του δυνάμεις; Επειδή δηλαδή παίρνει μια γυναίκα θα πρέπει να την έχει κτήμα ες αεί;» διερωτήθηκε.

«Δεν έχει δικαίωμα κανείς να αφαιρεί μια ανθρώπινη ζωή. Και αυτό που θέλω πραγματικά και το ζητάω και εγώ και όλες οι μάνες των αδικοχαμένων ψυχών, εδώ και τώρα συνάντηση με τον πρωθυπουργό της χώρας. Τον παρακαλώ πάρα πολύ. Δεν μπορεί να έχουν δικαιώματα στην ελληνική κοινωνία μόνο οι δολοφόνοι των παιδιών μας και όχι εμείς σαν μάνες των αδικοχαμένων κοριτσιών, γυναικών, μανάδων» υπογράμμισε.

«Εδώ και τώρα συνάντηση με τον κύριο Μητσοτάκη και τους αρχηγούς των κομμάτων. Αυτές τις μέρες θα είμαι εδώ και δίπλα μου έχω πάρα πολλές μάνες που το ζητούν επίμονα. Έχουμε κι εμείς δικαιώματα επιτέλους» κατέληξε η κυρία Αρμουτίδου.

Πηγή: cnn.gr

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα