Παρασκευή, 12 Αυγούστου, 2022
28.3 C
ελαφρές νεφώσεις - Δήμος Ηρακλείου

Δες τον καιρό

Μητέρα θύματος bullying: Επιτέθηκαν με σουγιά στην κόρη μου-Ο διευθυντής του σχολείου είπε ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι

Πρέπει να διαβάσετε

Aποκαλύψεις για τον σχολικό εκφοβισμό και την βιαιοπραγία που δέχθηκε η 14χρονη κορη της στο Γυμνάσιο στον Κολωνό όπου φοιτούσε και ο μαθητής που αυτοκτόνησε, έκανε στην ΕΡΤ η μητέρα της μαθήτριας. Όπως κατήγγειλλε, οι ανήλικοι δράστες χτύπησαν, έβρισαν και βιντεοσκόπησαν παράνομα το παιδί της και στη συνέχεια το υλικό αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο, με συνέπειες για τη εύθραυστη ψυχολογία του παιδιού.

«Το παιδί μετά τον ξυλοδαρμό είχε φτάσει στο σημείο να μην πηγαίνει πολλές φορές στο σχολείο. Δεν μίλαγε σε κανέναν» δήλωσε στην εκπομπή «Από τις Έξι» και την Κατερίνα Μπατζάκη η μητέρα της μαθήτριας της Β’ Λυκείου.

«Tο βίντεο του ξυλοδαρμού το βρήκα στο Διαδίκτυο»

Εμφανώς συντετριμένη από τη βία και τον εξευτελισμό που βίωσε η ανήλικη κόρης της, η μητέρα της μαθήτριας ανέφερε ότι «το βίντεο του ξυλοδαρμού το βρήκα στο Διαδίκτυο».

Έχοντας περάσει αρκετός καιρός και παρά τη μήνυση που έχουν ασκήσει και το εξώδικο που έχουν στείλει στο σχολείο και στο υπουργείο Παιδείας μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει τίποτα στο σχολείο, πάνω από το οποίο πλανάται η βαριά σκιά της αυτοκτονίας του 14χρονου Μάκη. Ενός παιδιού που είχε πέσει και αυτό συστηματικά θύμα bullying.

Μάλιστα, όπως κατήγγειλε, την ώρα που σχόλαγε το παιδί από το σχολείο δέχθηκε απειλή με σουγιά από έναν συμμαθητή της. «Έξω από το σχολείο επιτέθηκαν με σουγιά στην κόρη μου» είπε και πρόσθεσε ότι ο δράστης της επίθεσης με μαχαίρι τύπου «πεταλούδα» είναι επίσης δεκατετράχρονος.

«Κατήγγειλα το περιστατικό στον διευθυντή και μου είπε ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι»

«Ευτυχώς που ήταν χειμώνας και φόραγε μπουφάν και φούτερ. Και πάλι της έκανε σημάδι» περιέγραψε η μητέρα που όπως δήλωσε μετά την επίθεση το παιδί λιποθυμησε από το φόβο του. Η οικογένεια της μαθήτριας κινητοποιήθηκε αμέσως. Άσκησε μήνυση κατά των υπευθύνων τόσο για την επίθεση με σουγιά όσο και για το περιστατικό του ξυλοδαρμού και της παράνομης βιντεοσκόπησης. Συνολικά δώδεκα μαθητές βρίσκονται υπόλογοι για τη βίαιη συμπεριφορά τους απέναντι στην 14χρονη που συνεχίζει να φοιτά στο ίδιο σχολείο μαζί τους.

Απαντώντας για το αν βρήκε βοήθεια από τη διεύθυνση του Γυμνασίου στο αίτημά της, η μητέρα της ανήλικης είπε ότι ο διευθυντής της απάντησε αρνητικά λέγοντας «δυστυχώς, δεν μπορώ να κάνω κάτι».

Όπως τόνισε και ο δικηγόρος της οικογένειας, Δημήτρης Φουφόπουλος «τα περιστατικά ενδοσχολικής βίας είναι πολλά. Είναι γνωστά στην τοπική κοινωνία. Θα πρέπει να παρέμβει η Πολιτεία». Και όπως τόνισε «μιλάμε για καθημερινό και συστηματικό μπούλινγκ τόσο μέσα και έξω από το σχολείο».

Πηγή: ertnews.gr

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα