Μητέρα και τα επτά παιδιά της νεκροί μετά από φωτιά στο σπίτι τους

Συναγερμός σήμανε το βράδυ της Κυριακής (05.02.2023) στις πυροσβεστικές δυνάμεις της Γαλλίας, μετά από φωτιά που ξέσπασε σε σπίτι στο Σαρλί-σιρ-Μαρν, σε απόσταση περίπου εκατό χιλιομέτρων ανατολικά του Παρισιού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των Αρχών της Γαλλίας, στη φωτιά έχασαν την ζωή τους επτά παιδιά, ηλικίας από 2 ως 14 ετών, και η μητέρα τους. Ο πατέρας της μικτής αυτής οικογένειας, ο οποίος φέρει σοβαρά εγκαύματα, απομακρύνθηκε από το σπίτι, το οποίο βρίσκεται στο κέντρο αυτής της κοινότητας των περίπου 2.600 κατοίκων, και διακομίσθηκε στο νοσοκομείο.

Τα παιδιά, 5 κορίτσια και 2 αγόρια, και οι γονείς τους κοιμόντουσαν στον δεύτερο όροφο της μεζονέτας τους όταν ξέσπασε η φωτιά, διευκρίνισε η χωροφυλακή. Η πυροσβεστική υπηρεσία ειδοποιήθηκε στις 00:52 τοπική ώρα (01:52 ώρα Ελλάδος) από γείτονες. Τέσσερα από τα παιδιά προέρχονταν από πρώτο γάμο της μητέρας, πρόσθεσε η χωροφυλακή.

Η φωτιά κατασβέστηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας (06.02.2023). Οι αρχές διερευνούν τα αίτια της πυρκαγιάς.

Η πιο πρόσφατη παρόμοια τραγωδία σημειώθηκε τη νύχτα της 15ης προς τη 16η Δεκεμβρίου, όταν 6 άνθρωποι, εκ των οποίων οι 4 ήταν παιδιά, έχασαν τη ζωή τους από πυρκαγιά σε επταώροφη πολυκατοικία σε δημοφιλή συνοικία στην οποία γίνονται εργασίες ανακαίνισης κοντά στη Λιόν, στη νοτιοανατολική Γαλλία.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα