Μήνυση του Χάντερ Μπάιντεν κατά της Εφορίας για παραβίαση του απορρήτου

Πρέπει να διαβάσετε

Ο Χάντερ Μπάιντεν, γιος του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, μήνυσε την αμερικανική εφορία (IRS), ισχυριζόμενος ότι η υπηρεσία παραβίασε τα δικαιώματά του στην ιδιωτική ζωή, καθώς ερευνούσε τις φορολογικές του υποθέσεις.

Η επιχειρηματική σταδιοδρομία του Χάντερ βρίσκεται στο επίκεντρο των προσπαθειών των Ρεπουμπλικανών να παραπέμψουν τον πατέρα του, Τζο Μπάιντεν, για διαφθορά. Με δεδομένο ότι οι Δημοκρατικοί επικρατούν στη Γερουσία, η απόπειρα των Ρεπουμπλικανών δεν έχει κάποια τύχη, ενώ δεν φαίνεται να υπάρχουν και σοβαρά στοιχεία για να στηρίξουν τις κατηγορίες, αναφέρει ο Guardian.

Όπως υποστηρίζει, πράκτορες-πληροφοριοδότες του IRS αποκάλυψαν πληροφορίες σχετικά με τις φορολογικές υποθέσεις ενός πολίτη που θα έπρεπε να παραμείνουν ιδιωτικές.

Ζητά μάλιστα ο Μπάιντεν ζητά αποζημίωση 1.000 δολαρίων «για κάθε μη εξουσιοδοτημένη αποκάλυψη των στοιχείων της φορολογικής μου», καθώς και έξοδα και αμοιβή δικηγόρου.

Ο Χάντερ Μπάιντεν αντιμετωπίζει ποινικές κατηγορίες σχετικά με τις φορολογικές του υποθέσεις και την αγορά ενός όπλου που πραγματοποίησε αποκρύπτοντας από τις αρμόδιες αρχές τον εθισμό του σε ουσίες.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα