Μικροί Μινωίτες στο… Σκαλάνι! (εικόνες)

Πρέπει να διαβάσετε

Στο σχολείο του Σκαλανίου τα παιδιά σήμερα αναβίωσαν τη Μινωική εποχή! 

Στα ίδια αυτά χώματα που πριν από 4000 χρόνια ανθούσε ο θαυμαστός μινωικός πολιτισμός, τα παιδιά βίωσαν μέσα από ένα δρώμενο την μινωική ζωή, τις θρησκευτικές πομπές και την υφαντική τέχνη. 

Φόρεσαν μινωικές φορεσιές, ζωντάνεψαν τις μινωικές τοιχογραφίες, έγιναν Γαλάζιες Κυρίες και Πρίγκιπες με τα Κρίνα!

Προσέφεραν δώρα στην Θεά της Γονιμότητας και γιόρτασαν τη χαρά της ζωής!

Η Διευθύντρια του σχολείου κ. Κατερίνα Κοπιδάκη είπε στο Creta24:

«Η γνώση για τον Μινωικό πολιτισμό μέσα από τα βιβλία εύκολα ξεχνιέται κι έτσι τα κρητικόπουλα και ειδικά τα παιδιά του Σκαλανίου, που μπορεί να χαρακτηριστεί το κατεξοχήν μινωικό χωριό, δεν έχουν συναίσθηση τι υπήρχε κοντά στον τόπο τους πριν από πολλές χιλιάδες χρόνια.

Θέλαμε να τα κάνουμε να νιώσουν βαθιά μέσα τους τη γεωγραφική συγγένεια με τον αρχαιότερο πολιτισμό του δυτικού κόσμου και να συνδεθούν μαζί του για πάντα!

Πιστεύουμε ότι μετά απ’ τη σημερινή μέρα, δεν θα ξεχάσουν ότι είναι μικρά μινωιτάκια και θα αναπτύξουν αυτοπεποίθηση απ’ αυτό. Θα προσανατολιστούν στον πολιτισμό, στην τέχνη και στον ειρηνικό τρόπο ζωής των μακρινών προγόνων τους.

Ευχαριστούμε θερμά για την στήριξη της την κα. Κουκουλάκη Ελένη, που μας έδειξε τον μινωικό αργαλειό και την κα. Άννα  Γραμματικάκη που μας διέθεσε τις φορεσιές από τον Ιππικό Όμιλο Ηρακλείου».

Η κα. Κοπιδάκη

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα