Μικρή κουκουβάγια διασώζεται και γίνεται viral

Πρέπει να διαβάσετε

Πρόσφατα ένας χνουδωτός ασθενής εισήχθη στο νοσοκομείο ζώων «Massey Wildbase» στη Νέα Ζηλανδία και έχρηζε άμεσης βοήθειας.

Ο λόγος για την μικρή κουκουβάγια morepork. Το πτηνό είχε προσβληθεί από μια ήπια δερματική λοίμωξη που του προκαλούσε ερεθισμό.

Για να αντιμετωπιστεί ωστόσο το πρόβλημα, έπρεπε να το κάνουν μπάνιο.

Σύμφωνα με την Pauline Nijman, επόπτη του νοσοκομείου, στις κουκουβάγιες δεν αρέσει να βρέχονται. Έτσι, όταν ήρθε η ώρα για το φαρμακευτικό αφρόλουτρο συνάντησε αντίσταση από το πτηνό. «Ήταν μεγάλη υπόθεση και για τους δυο μας», δήλωσε.

Οι φωτογραφίες, που τραβήχτηκαν κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, δείχνουν ότι η κουκουβάγια δεν είναι και τόσο ενθουσιασμένη ενώ φαίνεται πως ένα μεγάλο μέρος της αρχοντικής εμφάνισης που έχουμε όλοι κατά νου προέρχεται στην πραγματικότητα από το φούσκωμα του φτερώματός της.

«Είναι σαν ένα μικρό παιδί. Όταν είναι βρεγμένη, φαίνεται τρομερά αξιολύπητη», ανέφερε η Nijman.

Πηγή: thedodo.com

Η κουκουβάγια πλύθηκε με χλωρεξιδίνη για την αντιμετώπιση της μόλυνσης και αφού ξεπλύθηκε, σκουπίστηκε με μία πετσέτα και μπήκε κάτω από έναν ανεμιστήρα αέρα για να στεγνώσει.

Μόλις επανήλθε στον παλιό χνουδωτό εαυτό της, επέστρεψε στο πτηνοτροφείο της κλινικής. «Έχει συνέλθει, είναι καλά», σημείωσε η  επόπτης.

Πηγή: thedodo.com

Το νοσοκομείο «Massey Wildbase» φροντίζει εκατοντάδες ζώα το χρόνο, πολλά από τα οποία είναι είδη υπό εξαφάνιση. Αλλά, παρόλο που οι σωτήριες θεραπείες που προσφέρονται εκεί, όπως το μπάνιο της μικρής κουκουβάγιας, δεν είναι πάντα ευπρόσδεκτες εμπειρίες, η Nijman γνωρίζει ότι όλα γίνονται για να βοηθήσουν τα ζώα να επανέλθουν στην υγεία τους.

«Είναι προνόμιο να φροντίζω τέτοια καταπληκτικά πουλιά και ερπετά», κατέληξε η Nijman.

Πηγήin.gr

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα