Μια βρετανική εφημερίδα του 1924 προέβλεψε πώς θα είναι η ζωή σήμερα

Πρέπει να διαβάσετε

Το πολύ μακρινό 1924, μια δημοφιλής τάση στις βρετανικές εφημερίδες ήταν να προβλέπουν πώς θα ήταν η ζωή μετά από 100 χρόνια – δηλαδή σήμερα. Και παραδόξως, ορισμένες από αυτές τις… κυριακάτικες προβλέψεις δεν απέχουν πολύ από την αλήθεια.

Αυτά τα άλλοτε ακριβή, άλλοτε παράξενα και άλλοτε τελείως άκυρα αποκόμματα των παλαιών εφημερίδων μοιράζεται συχνά στο X ο Paul Fairie, ερευνητής στο Πανεπιστήμιο του Calgary. Ένα από αυτά που ξεχωρίζει και έχει τραβήξει την προσοχή των χρηστών είναι το αφιέρωμα μια εφημερίδας για την πόλη και τη ζωή του μέλλοντος.

«Αυτοκίνητα που κινούνται με μεγάλες ταχύτητες στο κέντρο της πόλης, πεζοδρόμια που αλλάζουν συνεχώς και πολυτελή οχήματα που αυξάνονται και πολλαπλασιάζονται με τρελούς ρυθμούς» γράφει ένα απόκομμα.

Μια άλλη πρόβλεψη της εφημερίδας έλεγε ότι οι νέοι θα βάψουν το δέρμα τους σε όλα τα χρώματα του ουράνιου τόξου. Πέρυσι, μια δημοσκόπηση της YouGov διαπίστωσε ότι πάνω από το ένα τέταρτο των ανθρώπων στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν τατουάζ.

prediction

Ένα άλλο απόκομμα αναφέρει ότι οι άνθρωποι μετά από 100 χρόνια θα ζουν μέχρι τα 100 χρόνια και όποιος είναι 75 χρονών δεν θα θεωρείται γέρος.

Δύο προβλέψεις που σίγουρα επαληθεύτηκαν είναι ότι θα υπάρξουν πολυκατοικίες με 100 ορόφους και τα οικογενειακά άλμπουμ θα αποτελούνται από βίντεο αντί για φωτογραφίες.

Μια πρόβλεψη που δυστυχώς δεν έπιασε τόπο: «οι ταινίες θα φέρουν την παγκόσμια ειρήνη»

Πηγήgazzetta.gr

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα