Μια ωραία ιδέα προέκυψε στο στούντιο του ΣΚΑΙ Κρήτης, καθώς συνομιλούσε η Ειρήνη Χουδετσανάκη, Πρόεδρος της Αγροδιατροφικής Κρήτης με τον Κώστα Μπογδανίδη, σχετικά τον κρητικό διατροφικό πολιτισμό το σχέδιο για τον οποίο προωθείται με την ευκαιρία της ανακήρυξη του νησιού ως ευρωπαϊκής περιφέρειας Γαστρονομίας για το 2026.
Η Περιφέρεια αναζητεί ιδέες και προτάσεις για να αναδείξει τον κρητικό διατροφικό πολιτισμό και εκεί στην κουβέντα προέκυψε ότι θα μπορούσε να σχεδιαστεί και μια…καλοκαιρινή διαδρομή που θα περιλαμβάνει την γαστρονομία, τον πολιτικό και φυσικά την χριστιανή παράδοση!
Με απλά λόγια θα μπορούσε να υπάρχει ένα καλεντάρι το οποίο θα ανέφερε που και πότε στην Κρήτη γίνεται πανηγύρι και με ποιες συνήθειες γαστρονομικές και όχι μόνο συνοδεύεται. Από την Κασταμονίτσα και το εφτάζυμο μέχρι το Ίνι και τις χιχλιοδοβραδιές, τους Αποστόλους με τη νηστεία, την Πόμπια με τις δικές της προτάσεις!
«Ωραία ιδέα! Θα είναι κάτι μοναδικό», είπε η κ.Χουδετσανάκη!