Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024
29.8 C
Ηράκλειο

Δες τον καιρό

Mεξικό: Δήμαρχος δολοφονήθηκε μέσα σε λεωφορείο – Τον πυροβόλησαν στο κεφάλι στο Ακαπούλκο

Πρέπει να διαβάσετε

Ένας εκλεγμένος δήμαρχος δολοφονήθηκε σε λεωφορείο στην πόλη Ακαπούλκο του Μεξικού, νωρίς το πρωί της Δευτέρας.

Ο συνταξιούχος πλοίαρχος του Πολεμικού Ναυτικού Σαλβαδόρ Βιλάλμπα, 53 ετών, επέστρεφε από μια συνάντηση με στρατιωτικούς αξιωματούχους στην Πόλη του Μεξικού όταν ένοπλοι σταμάτησαν το λεωφορείο, ανακοίνωσε το γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα της Πολιτείας Γκερέρο.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Milenio ανέφερε ότι τρεις δράστες τράβηξαν τον οδηγό από το λεωφορείο μπήκαν στο όχημα και πήγαν κάθισμα-κάθισμα αναζητώντας τον Villalba μέχρι που κατάφεραν να τον αναγνωρίσουν από μια φωτογραφία πριν τον πυροβολήσουν τέσσερις φορές.

Μια γυναίκα που επέβαινε στο λεωφορείο χτυπήθηκε επίσης από τα πυρά και μεταφέρθηκε εσπευσμένα σε τοπικό νοσοκομείο, όπου αναρρώνει και βρίσκεται σε σταθερή κατάσταση.

Τουλάχιστον 34 πολιτικοί υποψήφιοι δολοφονήθηκαν πριν από τις εκλογές της 2ας Ιουνίου στο Μεξικό, σύμφωνα με την οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων Data Civica.

Ο Βιλάλμπα αποφάσισε να διεκδικήσει το αξίωμα αφού ο φίλος του, Jesús González, αρχηγός του Οικολογικού Κόμματος Πράσινων του Μεξικού, δολοφονήθηκε τον Ιούνιο του 2023, αφού διατύπωσε κατηγορίες ότι ο δήμαρχος Guadalupe García, ο ξάδερφος του Villalba, τον είχε απειλήσει με βία.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Milenio ανέφερε ότι στον Villalba προσφέρθηκαν χρήματα για να αποχωρήσει από τον αγώνα στην αρχή της εκστρατείας του, αλλά αρνήθηκε να το κάνει.

Πηγήnewsbomb.gr

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα