Μέτρα ενίσχυσης από την κυβέρνηση ζητούν οι έμποροι του Ηρακλείου.

Μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA και στην εκπομπή Live με την Αντιγόνη, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου Μανώλης Κουμαντάκης, ανέφερε πως μετά από έναν χρόνο με μεγάλα προβλήματα, δημιουργήθηκε ένα μεγάλο κενό στη ρευστότητα της κοινωνίας. «Παίζει καθοριστικό ρόλο στις αγορές. Επιπλέον είναι και ο φόβος που έχει η κοινωνία, δέκα μήνες τώρα ειδικά το 2020 από τους λοιμωξιολόγους, από τους πάντες. Επηρεάζει ακόμη τα νοικοκυριά και τους ανθρώπους, να έχουν μια ελεύθερη σχέση με τις αγορές. Ταυτόχρονα ο τουρισμός δεν βοηθάει, το περιμέναμε ότι είναι μια δυστοκία, θα πορευτούμε με αυτά. Αυτό που ζητάμε και συντόμως θα κάνουμε μια μεγάλη πίεση στην κυβέρνηση, ότι οι αγορές πρέπει να βοηθηθούν».

Τόνισε δε, ότι με έντονο τρόπο θα ζητηθούν από την κυβέρνηση μέτρα ενίσχυσης. «Το λιανικό εμπόριο να βοηθηθεί! Είναι ένα μεγάλο κομμάτι, έχει 270.000 εργαζόμενους και το μεγαλύτερο κομμάτι στις εργασιακές σχέσεις». 

Μάλιστα, εστάλη και επιστολή στην Περιφέρεια Κρήτης προκειμένου η ενίσχυση του λιανικού εμπορίου να τεθεί στο επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο.