Μεταναστευτικό: 40 εκατομμύρια ελβετικά φράγκα στην Ελλάδα από την Ελβετία

Πρέπει να διαβάσετε

Σαράντα εκατομμύρια ελβετικά φράγκα για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού, ενός ειδικού χρηματοδοτικού προγράμματος προσφέρει η κυβέρνηση της Ελβετίας στην Ελλάδα.

Οι λεπτομέρειες συζητήθηκαν στη συνάντηση που είχαν σήμερα Πέμπτη ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Δημήτρης Καιρίδης Με την υπουργό Δικαιοσύνης και Αστυνόμευσης της Ελβετίας, Ελίζαμπεθ Μπομ Σνάιντερ.

Ο κ. Καιρίδης, αφού ευχαρίστησε την Ελβετίδα υπουργό, την ενημέρωσε αναλυτικά για τις τελευταίες εξελίξεις στο ζήτημα αυτό, με δεδομένη και την πρόσφατη κρίση στη Μέση Ανατολή.

Στο πρόγραμμα που παρουσίασαν οι δύο υπουργοί,θα συνεργαστούν η κυβέρνηση της Ελβετίας, το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου και η ΜΚΟ Solidarity Now και αποτελεί μέρος της ευρύτερης συνεργασίας της Ελβετίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι δυο πρώτες δράσεις του προγράμματος αφορούν α) τη χρηματοδότηση δομών επείγουσας φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων καθώς και τη συνέχιση της λειτουργίας 240 θέσεων φιλοξενίας στην ενδοχώρα, και β) τη χρηματοδότηση μέχρι το 2026 του κέντρου ένταξης προσφύγων (AthensSolidarityCenter) που λειτουργεί η SolidarityNow στο παλαιό Φρουραρχείο, που ανήκει στον Δήμο Αθηναίων, απέναντι από τον Σταθμό Λαρίσης.

Από την πλευρά της, η κ. Μπομ Σνάιντερ συνεχάρη τον κ. υπουργό για τον τρόπο με τον οποίο η Ελλάδα διαχειρίζεται το μεταναστευτικό πρόβλημα, υπογραμμίζοντας ότι τα τελευταία χρόνια, η εικόνα της χώρας έχει αλλάξει, στα μάτια της ελβετικής κοινωνίας, προς το πολύ θετικότερο σχετικά με το ζήτημα αυτό.

Στη συνάντηση συμμετείχε η υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Σοφία Βούλτεψη, ο πρέσβης της Ελβετίας στην Ελλάδα, Στέφαν Έμερμαν, καθώς και ο γενικός γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής, Πάτροκλος Γεωργιάδης.

Πηγήcnn.gr

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα