Η μετακίνηση εκτός νομού είναι ένα από τα βασικά ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες πόσο μάλλον όταν η αντίστροφη μέτρηση για το Πάσχα έχει ξεκινήσει. Απόφαση από τις Αρχές δεν έχει παρθεί καθώς δεν έχει συζητηθεί ούτε στην επιτροπή των λοιμωξιολόγων. Ωστόσο, η κυβέρνηση εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο – υπό προϋποθέσεις – να επιτρέψει το ταξίδι στο χωριό.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, το «πράσινο φως» μπορεί να δοθεί σε πολίτες που θα έχουν αρνητικό αποτέλεσμα από self test και θα το έχουν δηλώσει στην ειδική πλατφόρμα, λαμβάνοντας τη σχετική βεβαίωση που θα πρέπει να επιδεικνύουν αν τους ζητηθεί από τις Αρχές.

Ένα άλλο ενδεχόμενο που εξετάζεται – σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, είναι να επιτραπεί η ελεύθερη μετακίνηση στους πολίτες που θα έχουν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου για τον κορωνοϊό. Παράλληλα, η ελεύθερη μετακίνηση για το Πάσχα να δοθεί και σε όσους έχουν νοσήσει από κορωνοϊό και έχουν ιαθεί.

Πάντως καμία απόφαση δεν έχει ληφθεί και όλα θα κριθούν από την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας, προκειμένου οι επιδημιολόγοι να δώσουν την έγκρισή τους για το επόμενο βήμα της χαλάρωσης των μέτρων.

Γεραπετρίτης: Πολύ μεγάλα όπλα τα εμβόλια και τα self test

O υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, μίλησε στο OPEN TV και αναφέρθηκε στα self-test στα σχολεία, αλλά την εφαρμογή τους και σε άλλες κατηγορίες πολιτών.

«Είμαστε πολύ κοντά στην ελευθερία αν και είναι πολύ νωρίς να μιλήσουμε για το Πάσχα. Η πραγματικότητα είναι πως έχουμε πλέον δυο πολύ μεγάλα όπλα: τα εμβόλια και τα self test. Τον Μάιο θα μετράμε 3,5 εκατομμύρια εμβολιασμούς. Όσον αφορά τα self test, η εμπειρία είναι εξαιρετικά ενθαρρυντική. Η ακρίβεια είναι πολύ υψηλή και εντός της εβδομάδας θα στείλουμε και σε άλλες ομάδες του ιδιωτικού και του δημοσίου τομέα», ανέφερε αρχικά ο Γιώργος Γεραπετρίτης.

Πηγή: ethnos.gr