Εβδομάδα μοιρασμένη στα δύο

Άστατος πρόκειται να είναι ο καιρός την επόμενη εβδομάδα καθώς από τα 30άρια των αμέσως επόμενων ημερών, θα σημειωθεί κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας και κακοκαιρία.

Μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA και στην εκπομπή Live με την Αντιγόνη, ο μετεωρολόγος και επιστημονικός συνεργάτης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών Στράτος Βουγιούκας σημείωσε πως ο καιρός φαίνεται να είναι αμιγώς καλοκαιρινός τις επόμενες ημέρες, με την θερμοκρασία να σημειώνει μικρή προοδευτική άνοδο μέρα με τη μέρα. Χαρακτηριστικό είναι ότι σήμερα οι μέγιστες ήταν 22-25 βαθμούς και τοπικά 26 βαθμοί, τις επόμενες ημέρες θα δούμε μια άνοδο 1 με 2 βαθμούς ανά ημέρα ενώ από την Κυριακή και μετά κατά τόπους θα φτάσει τους 30 βαθμούς.

Ωστόσο αυτό δεν φαίνεται να κρατήσει για πολύ, καθώς από τα μέσα της επόμενης εβδομάδας μεσολαβούν πέντε ημέρες που το σκηνικό του καιρού θα αλλάξει εντελώς! Επανέρχεται η αστάθεια του Μαΐου, με βροχές, αισθητή πτώση της θερμοκρασίας κυρίως από την Πέμπτη, κάτι όμως που θα αλλάξει σύντομα. 

Ο κ. Βουγιούκας σημείωσε πως ο καιρός θα είναι πολύ καλός μέχρι την Τετάρτη ωστόσο στη συνέχεια θα υπάρξει κάμψη της θερμοκρασίας, κάτι που συνήθως συμβαίνει το Μάιο.

Κλείνοντας, τόνισε πως οι άνεμοι θα είναι εξασθενημένοι μέχρι τα μέσα της εβδομάδας και κάποιες ελάχιστες συγκεντρώσεις σκόνης θα υπάρχουν στην ατμόσφαιρα.