Σταδιακή βελτίωση παρουσιάζει ο καιρός στην Κρήτη, μετά την κακοκαιρία «Ελπίδα», όπως ανέφερε μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA, ο Δρ. Μετεωρολογίας Μιχάλης Σιούτας.

Σήμερα αναμένονται κάποια φαινόμενα κυρίως στην κεντρική και ανατολική Κρήτη, πιθανόν ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο θα πάει στους 10 – 11 βαθμούς, η μέγιστη και κοντά στους 0 στις ορεινές περιοχές. Σε κάθε περίπτωση παραμένουν αρκετά χαμηλές για την περιοχή της Κρήτης και θα υπάρχει η αίσθηση του κρύου. 

Την Παρασκευή, θα είναι γενικά βελτιωμένος ο καιρός, όμως από το Σάββατο θα αρχίσουν βροχοπτώσεις και καταιγίδες ενώ δεν αποκλείεται να είναι έντονες σε κάποιες περιοχές. Χιόνια θα πέσουν και πάλι στα ορεινά.

Σύμφωνα με τον κ. Σιούτα πρόκειται για μια νέα κακοκαιρία που χαρακτηρίζεται από βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά, ωστόσο στην ηπειρωτική χώρα τα χιόνια θα κατέβουν σε χαμηλότερα υψόμετρα, μέχρι τα 200 περίπου μέτρα. Οι άνεμοι ενώ θα έχουν εξασθενήσει με το πέρασμα της «Ελπίδας» θα πνέουν βοριάδες με μέτρια ένταση από το μεσημέρι και μετά μέχρι 5 μποφόρ. Στη συνέχεια θα ενισχυθούν και δεν αποκλείεται να φτάσουν τα 7 – 8 μποφόρ.

Κλείνοντας, ο κ. Σιούτας ανέφερε πως αυτό θα κρατήσει το Σάββατο και την Κυριακή ενώ αναμένεται μια ύφεση από το μεσημέρι της Κυριακής και από την Τρίτη αναμένεται νέο κύμα κακοκαιρίας. Πιο συγκεκριμένα, την Τρίτη και την Τετάρτη περιμένουμε ένα κύμα πιο ψυχρό, με χιόνια σε ηπειρωτικές περιοχές της χώρας.