Αυτή την περίοδο της ζωής της, ακόμη δεν την έχει ξεπεράσει. Η απερχόμενη Καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελπαραδέχεται για πρώτη φορά το μεγαλύτερο κυβερνητικό σφάλμα σε ότι αφορά την διαχείριση της κρίσης του κορωνοιού.

Σε συνέντευξή της σε γερμανική εφημερίδα, η 67χρονη Μέρκελ δεν διστάζει να πει ότι, πέρυσι τα Χριστούγεννα, η κυβέρνησή της δεν κατάφερε να προστατεύσει επαρκώς τους ηλικιωμένους και τους εργαζόμενους σε οίκους ευγηρίας. Υπήρχαν τα τεστ Covid, όπως υποστήριξε, όμως δεν έφθασαν έγκαιρα στα γηροκομεία.

Τον χειμώνα του 2020, τουλάχιστον 30.000 άνθρωποι σε γηροκομεία και δομές φροντίδας στη Γερμανία, πέθαναν από επιπλοκές της νόσου Covid. Πολλοί από αυτούς χωρίς τους αγαπημένους τους…

«Ήταν η πιο αδύναμη στιγμή στην καταπολέμηση της πανδημίας», υποστηρίζει η Ανγκελα Μέρκελ, σε συνέντευξή της στη «Süddeutsche Zeitung». Μία περίοδος για την οποία, όπως λέει, είναι «ακόμα λυπημένη».

«Τα περασμένα Χριστούγεννα, όταν τα τεστ Covid ήταν ήδη διαθέσιμα και μπορούσαν να διανεμηθούν δωρεάν, παρά τις προσπάθειες της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, χρειάστηκε πολύς χρόνος για να φθάσουν σε γηροκομεία και δομές φροντίδας. Επικοινώνησα προσωπικά με τους υπευθύνους, ωστόσο έφθασαν πολύ αργά στα γηροκομεία και τις μονάδες φροντίδας», τόνισε η Μέρκελ.

Πηγή: protothema.gr