Με αρρυθμίες ξεκίνησε η διανομή των self-tests στα φαρμακεία της χώρας, όπως και του Ηρακλείου. Τα προβλήματα αφορούν στους φαρμακοποιούς, που καλούνται να διαχωρίσουν τις συσκευασίες των τεστ, ώστε στη συνέχεια να τα δώσουν στους δικαιούχους, αρχικά μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Οι φαρμακοποιοί έλαβαν συσκευασίες των 25 τεμαχίων και όχι ατομικά τεστ.

«Περιμέναμε 4 self test ανά ΑΜΚΑ το μήνα. Ο διαχωρισμός και η χρήση τους είναι μία εξαιρετικά σύνθετη διαδικασία. Είναι χρονοβόρο και δύσκολο», τόνισε στον ΣΚΑΪ Κρήτης 92,1 και τη Μαρία Μπινιχάκη το μέλος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Γιάννης Τσικανδηλάκης.

Απαντώντας στη δήλωση του Υπουργού Ανάπτυξης ότι οι φαρμακοποιοί είχαν γνώσει για τον αριθμό των τεστ ανά συσκευασία ξεκαθάρισε πως «αυτό είναι ψέμα. Ποτέ δεν ενημερωθήκαμε ότι τα τεστ δεν θα ήταν ατομικά».

Οι φαρμακοποιοί αντί να λάβουν κουτιά μέσα στα οποία υπάρχουν τα τέσσερα μέρη του self-test, έλαβαν κούτες μέσα στις οποίες υπάρχουν ξεχωριστά τα τέσσερα μέρη, τα οποία και πρέπει οι ίδιοι να συναρμολογήσουν. Εκτός της συναρμολόγησης του self-test, οι φαρμακοποιοί καλούνται να «βρουν» και τρόπο να το συσκευάσουν, για να το παραδώσουν στους πολίτες.

«Από το πρωί της Πέμπτης θα ανοίξει η πλατφόρμα για τη διάθεση των self test. Η διαδικασία δεν είναι απλή και πρέπει οι πολίτες να ενημερώνονται από τους φαρμακοποιούς», πρόσθεσε το μέλος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Γιάννης Τσικανδηλάκης.

Δείτε το φυλλάδιο οδηγιών για τη χρήση των self tests.