Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024
23.8 C
Ηράκλειο

Δες τον καιρό

Μεγάλο ενδιαφέρον για τα δωρεάν εκπαιδευτικά προγράμματα επιχειρηματικότητας σε Βενεράτο και Κάτω Ασίτες

Πρέπει να διαβάσετε

Με μεγάλο ενδιαφέρον από τους συμμετέχοντες ξεκίνησαν τα δωρεάν εκπαιδευτικά προγράμματα με τίτλο «Βασικές Αρχές Επιχειρηματικότητας Μικρών και πολύ Μικρών Επιχειρήσεων Ενδοχώρας Δήμου Ηράκλειου».

Τα προγράμματα διάρκειας 12 ωρών υλοποιούνται στις Κάτω Ασίτες από 27/05/2024 έως 06/06/2024 και στο Βενεράτο αντίστοιχα από 29/05/2024 έως 12/06/2024.

Κατά τη διάρκεια των επισκέψεών τους στην ενδοχώρα του Δήμου τόσο ο Αντιδήμαρχος Αποκέντρωσης & Ανάπτυξης της Υπαίθρου Μανώλης Χαιρέτης όσο και ο Διευθύνων Σύμβουλος του «Α.Ο.Τ.Α. Ηράκλειο Μ.Α.Ε.» Μανώλης Αλεξάκης εξήγησαν στους ενδιαφερόμενους, ότι σκοπός των εκπαιδευτικών προγραμμάτων είναι η παροχή γνώσεων στις τοπικές επιχειρήσεις και σε βασικά θέματα επιχειρηματικότητας προσαρμοσμένα στα χαρακτηριστικά της μικρής επιχείρησης. Οι συμμετέχοντες είναι επιχειρηματίες-επαγγελματίες υφιστάμενων μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων, οικοτέχνες και νέοι επιχειρηματίες από τις τοπικές κοινότητες, που επιθυμούν είτε να καταρτιστούν στις βασικές αρχές επιχειρηματικότητας και να βελτιώσουν τις επιχειρηματικές τους λειτουργίες ή να λάβουν την απαραίτητη γνώση που θα τους βοηθήσει να ξεκινήσουν την επιχειρηματική του προσπάθεια.

Εκπαιδευτής των προγραμμάτων είναι ο κ. Σαρρής Γεώργιος, Οικονομολόγος-MSc, ειδικός συνεργάτης του Αναπτυξιακού Οργανισμού του Δήμου Ηρακλείου ΑΟΤΑ Ηράκλειο Μ.Α.Ε. Τα εκπαιδευτικά προγράμματα εντάσσονται στο πλαίσιο ενεργειών ενημέρωσης – πληροφόρησης της τοπικής οικονομικής δραστηριότητας της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Δήμου Ηρακλείου και Α.Ο.Τ.Α Ηράκλειο Μ.Α.Ε., με τίτλο «Εξωστρέφεια Αγροτικής Οικονομίας Ηρακλείου».

Με την ολοκλήρωση των προγραμμάτων τα στελέχη του Αναπτυξιακού Οργανισμού και του τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου Ηρακλείου θα καταρτίσουν ένα πλάνο αντίστοιχων δράσεων για το τρέχον και το επόμενο έτος.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα