Στην αφετηρία των εμβολιασμών μπαίνουν και ιδιώτες γιατροί που εντάχθηκαν στη λίστα προτεραιότητας του υπουργείου Υγείας. Η αυλαία των αιτήσεων ξεκίνησε και τα πρώτα δείγματα από το ενδιαφέρον γιατρών να εμβολιαστούν είναι σημαντικά.

«Στο Ηράκλειο έχουν ζητήσει να εμβολιαστούν 450 ιδιώτες γιατροί που αποτελούν περίπου το 80% του συνόλου των μελών του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου», δήλωσε στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA ο πρόεδρος του Ιατρικού συλλόγου Ηρακλείου Χάρης Βαβουρανάκης.

Πρόσθεσε μάλιστα πως «είναι ένα πολύ υψηλό ποσοστό και είναι αντίστοιχο της τάσης που υπάρχει στις τάξεις των νοσοκομειακών γιατρών».

Εξάλλου, εκτός από τη σημασία της εμβολιαστικής κάλυψης των υγειονομικών, ξεχωριστό ενδιαφέρον αποκτά η σημειολογία του ενδιαφέροντος από γιατρούς να εμβολιαστούν προκειμένου να στείλουν μήνυμα στην κοινωνία για την ανάγκη και τη σημασία των μαζικών εμβολιασμών.

«Είναι σημαντικό το γεγονός ότι υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από υγειονομικούς να εμβολιαστούν. Και από την πλευρά μας στέλνουμε το μήνυμα για τη σημασία των εμβολιασμών προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της ανοσίας της κοινότητας», επεσήμανε ο κ. Βαβουρανάκης.