Με μεγάλη επιτυχία οι δράσεις του Δήμου Χανίων για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας και για το 2022

Πρέπει να διαβάσετε

Ο Δήμος Χανίων συμμετείχε και φέτος με μεγάλη επιτυχία στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, έναν θεσμό, που από το 2002 προάγει βιώσιμους τρόπους μετακίνησης, συμβάλλοντας στη διαμόρφωση και στην ανάπτυξη περιβαλλοντικού ήθους. Mε την αρωγή φορέων, σχολείων, συλλόγων και σωματείων της πόλης ο Δήμος Χανίων διοργάνωσε πλήθος δράσεων, με θέμα: «Συνδεθείτε. Ποδήλατο+», εστιάζοντας στην οικολογική βιώσιμη κινητικότητα και στην ισότιμη προσβασιμότητα.

Οι δράσεις είχαν χαρακτήρα ενημερωτικό, δημιουργικό, εκπαιδευτικό, ενώ επεδίωκαν, και σε μεγάλο βαθμό κατέκτησαν, την καλλιέργεια του σεβασμού και της ενσυναίσθησης, με στόχο την τόνωση και την ενίσχυση των συνεργειών ως προς τη βιώσιμη κινητικότητα.

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, αρμόδιος κυκλοφοριακών θεμάτων του Δήμου Χανίων, σε δήλωσή του υπογραμμίζει: «Χαιρόμαστε που και φέτος οι δράσεις, που πλαισίωσαν την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, έτυχαν τόσο μεγάλης αποδοχής. Χρόνο με τον χρόνο, το μήνυμα που προσπαθούμε να περάσουμε γίνεται ακόμα πιο επιδραστικό, αφού στις δράσεις συμμετέχουν εκατοντάδες παιδιά και βλέπουν στην πράξη, πως η ζωή στην πόλη είναι ποιοτικότερη και πιο όμορφη, όταν χρησιμοποιούμε βιώσιμους τρόπους μετακίνησης».

Οι δράσεις πραγματοποιήθηκαν με την αρωγή της Περιφέρειας Κρήτης – Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, της ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ, της ΔΕΔΙΣΑ ΑΕ, του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χανίων, της Δημοτικής Επιχείρησης Κύδων ΑΕ, της Δημοτικής Πινακοθήκης Χανίων, του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. του Δήμου Χανίων, του Τμήματος Τουρισμού του Δήμου Χανίων, των Δ/νσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Χανίων, του Τμήματος Τροχαίας Χανίων, του Ιδρύματος Μελετών και Ερευνών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος», του Περιφερειακού Τμήματος Χανίων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, του ΚΕΘΕΑ Αριάδνη, του ποδηλατικού αθλητικού συλλόγου «ΤΑΛΩ» και του αθλητικού ομίλου «ΚΥΔΩΝ», του λαογραφικού χορευτικού συλλόγου “Καγιαλές”, της συλλογικότητας ΑΜΕΑ Νομού Χανίων «Κωφοί κι Ακούοντες», του τοπικού Τμήματος Χανίων του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, του Πολιτιστικού – Αθλητικού Συλλόγου Χαλέπας “ΚΥΤΤΑΡΟ”, του Τμήματος κλασικού ποδηλάτου της Λέσχης Κλασικής Μοτοσυκλέτας Χανίων και της Σχολής οδηγών «Γαϊτανόπουλος», του ΚΤΕΛ ΧΑΝΙΩΝ ΑΕ, του καταστήματος ANTONIS BIKE, του Παγκρήτιου Αθλητικού Συλλόγου Κινητικά Αναπήρων & Παραπληγικών «Α Ε Τ Ο Ι – Κ Ρ Η Τ Η Σ», των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης και Μελέτης (ΚΔΑΠ) Χανίων, της Ιεράς Μονής της Κυρίας των Αγγέλων Γουβερνέτου, του Αρχαιολογικού Μουσείου Χανίων, του συγγραφέα και ιστορικού ερευνητή Ευθύμη Λεκάκη, του αθλητή ποδηλασίας Γιώργου Μαρεντάκη, της εικαστικού Λαμπρινής Μποβιάτσου, της εικαστικού Μαρίας Καλογριδάκη καθώς και της εθελοντικής ομάδας που απαρτιζόταν από: τον Μανόλη Χαραλαμπάκη, Ινώ Πετράκη, Μάρμω Κεκάκη, Χρυσάνθη Σαρτζετάκη και Αναστάση Αλατζόγλου.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα