Συνεχίζεται στο Mεικτό Oρκωτό Δικαστήριο Χανίων η δίκη για το διπλό φονικό στ’ Ανώγεια. Η δίκη είχε ξεκινήσει την περασμένη Δευτέρα με καταθέσεις μαρτύρων κατηγορίας.

Ανάμεσα σε αυτούς που κατέθεσαν ήταν και η μητέρα του 32χρονου Γιώργου Ξυλούρη ενώ αναστάτωση προκλήθηκε όταν κατά την κατάθεση του κατοίκου των Ανωγείων που είχε τραυματιστεί στο πόδι, οι συνήγοροι της οικογένειας Ξυλούρη υποστήριξαν πως υπήρχε άτομο από την οικογένεια Καλομοίρη που κατέγραφε με το κινητό της την κατάθεση του μάρτυρα.

Η δίκη συνεχίζεται με τις καταθέσεις μαρτύρων κατηγορίας, ενώ θα καταθέσουν και μάρτυρες υπεράσπισης του 29χρονου γιού του Λευτέρη Καλομοίρη που κατηγορείται για τη δολοφονία του 32χρονου Γιώργου Ξυλούρη.

Το χρονικό της υπόθεσης

Πριν από το διπλό φονικό τον Μάιο του 2020 στα Ανώγεια είχε προηγηθεί ένας έντονος καυγάς ανάμεσα στον 32χρονο Γιώργο Ξυλούρη και τον κατηγορούμενο με αφορμή παλιές κτηματικές διαφορές των δύο οικογενειών.

Ο 32χρονος πήγε στο σπίτι του και πήρε ένα όπλο και κατέβηκε και πάλι στο δρόμο. Ο Λευτέρης Καλομοίρης, πατέρας του κατηγορούμενου, βλέποντας τον Γιώργο Ξυλούρη με το όπλο στο χέρι, προσπάθησε να τον σταματήσει και πάνω στην πάλη έπεσε νεκρός.

Ο κατηγορούμενος κατεβαίνοντας από το σπίτι και βλέποντας τον πατέρα του νεκρό άδειασε το όπλο του πάνω στον 32χρονο.