Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, κάλεσε σήμερα το πρωί στη Λότζια, τον Διοικητή της Τροχαίας Στέλιο Καρακούδη και τον Πολιτικό Προϊστάμενο της Δημοτικής Αστυνομίας Μαρίνο Παττακό, προκειμένου να δοθεί λύση στη διέλευση των λεωφορείων αλλά και των Ι.Χ. στην οδό Αγίου Μηνά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Creta24, για τα λεωφορεία αποφασίστηκε πως με τη συνδρομή είτε δημοτικού αστυνομικού, είτε αστυνομικού της τροχαίας, να είναι δυνατή η διέλευση από την Αγίου Μηνά, καθώς θα διακόπτεται η κάθοδος των οχημάτων προς την Καλοκαιρινού, για να μπορεί να στρίβει το λεωφορείο.

Για τον λόγο αυτό, απαιτείται η παρουσία δημοτικού αστυνομικού ή αστυνομικού της τροχαίας από τις 6 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, σε καθημερινή βάση, για τους επόμενους δύο τουλάχιστον μήνες, οπότε και υπολογίζεται ότι οι γραφειοκρατικές διαδικασίες του Υπουργείου Πολιτισμού, θα έχουν ολοκληρωθεί για να μπορέσει να κατεδαφιστεί ο όροφος του διατηρητέου, που βρίσκεται στην Αγίου Μηνά και αποτελεί κίνδυνο για πεζούς και διερχόμενα οχήματα.

Τα Ι.Χ, θα στρίβουν δεξιά στην οδό Μονής Καρδιωτίσσης και μετά αριστερά στη οδό Ροδαμάνθους, για να μπαίνουν και πάλι στην Αγίου Μηνά.

Η έναρξη της κυκλοφορίας των λεωφορείων υπολογίζεται, αν όχι την Παρασκευή, σίγουρα την ερχόμενη Δευτέρα.