Με μεγάλη συμμετοχή,  τηρώντας τα βασικά μέτρα αποφυγής μετάδοσης του κορωνοϊού – COVID-19 και μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού, μιας και ήταν το πρώτο μεγάλο αθλητικό γεγονός μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων, άντρες, γυναίκες και παιδιά κάθε ηλικίας έτρεξαν ή περπάτησαν στον  5ο Μαραθώνιο Κρήτης την Κυριακή 13 Ιουνίου 2021.

Ο Δήμος Κισσάμου ευχαριστεί όλους όσοι έλαβαν μέρος στην διοργάνωση, επιδεικνύοντας πνεύμα σεβασμού στην μνήμη και το παράδειγμα ζωής των δύο τιμώμενων, του σημαντικού για τον τόπο μας ιεράρχη Μακαριστού Μητροπολίτη Ειρηναίου Γαλανάκη,  και του ήρωα  σμηναγού Κώστα Ηλιάκη.

Επίσης, εκφράζει θερμές ευχαριστίες στους εθελοντές και στους φορείς που βοήθησαν στην διεξαγωγή του Μαραθωνίου, όπως την Περιφέρεια Κρήτης, την Αντιπεριφέρεια Χανίων καθώς και  τους Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας, τον Ιατρικό Σύλλογο Χανίων, το Επιμελητήριο Χανίων και τον Ερυθρό Σταυρό.

Ας ευχηθούμε το παράδειγμα του Μακαριστού Ειρηναίου και του αείμνηστου Κώστα Ηλιάκη, να αποτελεί  έμπνευση καθήκοντος προς τον συνάνθρωπο και την πατρίδα για όλους εμάς.