Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024
22.8 C
Ηράκλειο

Δες τον καιρό

Με ισχυρή παρουσία ο ΕΟΤ στην Arabian Travel Market 2022

Πρέπει να διαβάσετε

Με ισχυρή την ελληνική παρουσία, υπό τον Γενικό Γραμματέα ΕΟΤ Δημήτρη Φραγκάκη και 10 συνεκθέτες, ο ΕΟΤ συμμετέχει για δεύτερη χρονιά στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση Πολυτελείας και Β2Β, Arabian Travel Market (ATM) 2022,  που πραγματοποιείται στο Dubai, από τις 09 έως 12 Μαΐου 2022.

Η Ελλάδα αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τους ταξιδιώτες από τη Μέση Ανατολή.  Το ενδιαφέρον τους επικεντρώνεται κυρίως στην Αθήνα. στη Μύκονο και στη Σαντορίνη, με απευθείας εποχικές πτήσεις από και προς τα Εμιράτα. Ο ΕΟΤ προσβλέπει στην ενίσχυση της αναγνωρισιμότητας της Ελλάδας συνολικά και στην ανάδειξη περισσότερων προορισμών της χώρας, όπως είναι τα νησιά του Ιονίου, η Κρήτη και η Μακεδονία, περιοχές που διαθέτουν, πέρα από το απαράμιλλο φυσικό τοπίο και τα αξιοθέατα, τις κατάλληλες υπηρεσίες πολυτελείας που αναζητούν οι ταξιδιώτες με υψηλά εισοδήματα.

«Τα τελευταία χρόνια ιδιαίτερη άνθηση στην ελληνική τουριστική αγορά γνωρίζει και ο τουρισμός πολυτελείας. Πρόκειται για ένα κλάδο που απέκτησε τεράστια δυναμική μετά τον Covid, κυρίως για λόγους υγείας και ασφάλειας. Ένα στοίχημα που οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι η Ελλάδα κέρδισε στα χρόνια της πανδημίας. Πηγαίνουμε στην Arabian Travel Market με στόχο την ενίσχυση του highend τουρισμού, που είναι μια από τις βασικές προτεραιότητες του ΕΟΤ στο τουριστικό τοπίο της επόμενης ημέρας. Η Ελλάδα είναι ένας προορισμός που πληροί όλες τις προδιαγραφές για να προσελκύσει ταξιδιώτες με υψηλές απαιτήσεις και υψηλά εισοδήματα», αναφέρει ο Γ.Γ του ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης, λίγο πριν ξεκινήσουν οι συναντήσεις με σημαντικούς φορείς και παράγοντες από τη διεθνή και την τοπική τουριστική αγορά.

Ο ΕΟΤ συμμετέχει στην Arabian Travel Market με περίπτερο 160 τ.μ., πλαισιωμένος από τις Περιφέρειες  Κρήτης, Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, Ιονίων Νήσων, την αεροπορική εταιρεία Aegean Airlines, τα ξενοδοχεία Divani Collection Hotels,   Athenaum IntercontinentalAngsana Corfu Resort SpaDomes Resorts και το εξειδικευμένο τουριστικό πρακτορείο Mideast travel

Η φετινή έκθεση ΑΤΜ 2022 επικεντρώνεται στην τελευταία λέξη της τεχνολογίας φιλοξενίας και ταξιδίων και έχει υβριδική μορφή, καθώς πέραν της δυνατότητας φυσικής παρουσίας,  πραγματοποιείται και σε ψηφιακή μορφή, λίγες μέρες αργότερα (17-18/05/22)

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα