Με επιτυχία ο 1ος Απολλώνιος Φυσιολατρικός Αγώνας Δρόμου & Πεζοπορίας Αρχαία Ριζηνία – Αξέντι

Πρέπει να διαβάσετε

Με μεγάλη συμμετοχή αθλητών και αυξημένη προσέλευση θεατών πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 31 Μαρτίου 2024 ο 1ος Απολλώνιος Φυσιολατρικός Αγώνας Δρόμου & Πεζοπορίας, 10,4 χλμ., από την Αρχαία Ριζηνία ως το Αξέντι. Τον αγώνα συνδιοργάνωσαν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πιρουνιανών «Αξέντι» και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πρινιά, με την υποστήριξη του Δήμου Γόρτυνας, της Περιφέρειας Κρήτης, των κοινοτήτων Πρινιά και Αγίας Βαρβάρας, του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Κρήτης Ίκαρος, της Ελληνικής Ομοσπονδίας Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού – Υπεραποστάσεων (ΕΟΣΛΜΑ-Υ), του Ομίλου Υπεραποστάσεων Κρήτης, του Β΄ ΑΤ Ηρακλείου και των Εθελοντών Σαμαρειτών του Ερυθρού Σταυρού.

Στην κατηγορία των 10,4 χλμ. συμμετείχαν 30 αθλητές και 20 πεζοπόροι και στα 600 μ. (για μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου) 55 παιδιά.

Οι δρομείς και πεζοπόροι διένυσαν μια ιστορική διαδρομή, σπάνιας φυσικής ομορφιάς, ακολουθώντας τα μονοπάτια της Αθηνάς και του Τρίτωνα, με αφετηρία τον Άγιο Παντελεήμονα Πρινιά και τερματισμό στο Άγιο Πνεύμα, στο Αξέντι – Πιρουνιανά Αγίας Βαρβάρας. Μετά τις απονομές των επάθλων, ακολούθησε γεύμα και γλέντι με κρητική μουσική.

«Στο πλαίσιο του 1ου Απολλώνιου Φυσιολατρικού Αγώνα Δρόμου & Πεζοπορίας, 10,4 χλμ., Αρχαία Ριζηνία – Αξέντι, είχαμε την χαρά να υποδεχτούμε αθλητές και πεζοπόρους από διάφορες περιοχές της Κρήτης, που μας τίμησαν με την συμμετοχή τους και είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν το υπέροχο φυσικό τοπίο και την ιστορία της περιοχής. Ευχαριστούμε θερμά και συγχαίρουμε τους διοργανωτές, τους συμμετέχοντες και τους εθελοντές που συνέβαλαν στην διεξαγωγή του αγώνα και ευελπιστούμε ότι, τα επόμενα χρόνια θα εξελιχθεί, σε έναν σημαντικό αθλητικό θεσμό» τόνισε ο Δήμαρχος Γόρτυνας, Μιχάλης Κοκολάκης.

Ο 1ος Απολλώνιος Φυσιολατρικός Αγώνας Δρόμου & Πεζοπορίας, 10,4 χλμ., Αρχαία Ριζηνία – Αξέντι πραγματοποιήθηκε παρουσία του αντιδημάρχου της Δ.Ε. Αγίας Βαρβάρας Στέλιου Μαυρίδη, του δημοτικού συμβούλου Μανώλη Λαγουδάκη, του προέδρου της κοινότητας Πρινιά Νίκου Καταντωνάκη, του προέδρου της κοινότητας Αγίας Βαρβάρας Ζαχαρία Σχοιναράκη, εκπροσώπων Πολιτιστικών Συλλόγων, αθλητικών σωματείων και φορέων της ευρύτερης περιοχής.

Οι νικητές ανά κατηγορία:

600 μέτρα (μαθητές Δημοτικού)

1οςΣΧΟΙΝΑΡΑΚΗΣ  ΜΑΡΙΟΣΚΑΜΝΑΚΗ ΝΕΚΤΑΡΙΑ
2οςΚΑΤΡΙΝΙΤΣΑΣ ΦΟΙΒΟΣΣΚΟΥΡΒΟΥΛΙΑΝΑΚΗ ΚΑΛΗ
3οςΚΑΡΑΜΠΙΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣΑΝΩΓΕΙΑΝΑΚΗ ΜΑΡΙΝΑ

 

600 μέτρα (μαθητές Γυμνασίου)

1οςΓΑΡΕΦΑΛΛΑΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛΤΖΟΥΛΑΚΗ ΔΗΜΗΤΡΗ
2οςΣΤΕΡΓΙΑΚΗΣ ΣΗΦΗΣΘΕΡΓΙΑΚΗ ΧΡΥΣΗ
3οςΣΚΟΥΡΒΟΥΛΙΑΝΑΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣΘΕΡΓΙΑΚΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ

 

Γενική κατάταξη

1οςΚΑΜΠΙΤΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣΣΑΜΠΡΙΝΑ ΚΟΛΛΕΤ 

 

Δρόμος 10,4 χλμ. Κατηγορία 18-29

1οςΑΝΤΩΝΑΚΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ
2οςΝΤΕΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
3οςΦΑΝΟΥΡΑΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛ
3οςΦΑΝΟΥΡΑΚΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ

 

Δρόμος 10,4 χλμ. Κατηγορία 30-39

ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗ ΣΑΒΒΙΝΑ

 

Δρόμος 10,4 χλμ  Κατηγορία 40-49

1οςΑΠΟΣΤΟΛΑΚΑΚΗΣ ΑΒΡΑΑΜVOSKALO  LINDA
2οςΝΤΑΒΙΓΛΑΚΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ 
3οςΨΑΛΙΔΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 

 

Δρόμος 10,4 χλμ Κατηγορία 50 και άνω

1οςΜΠΕΛΙΒΑΝΑΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛΜΠΕΤΥ ΦΛΟΡΑ
2οςΚΑΛΟΥΡΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣΜΠΟΡΜΠΑΝΤΩΝΑΚΗ ΝΙΚΗ
3οςΜΑΣΤΟΡΑΚΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣΠΛΟΥΜΗ ΑΡΓΥΡΩ

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα