Με επιτυχία η ολομέλεια του Παγκρήτιου Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων

Πρέπει να διαβάσετε

Την Τρίτη 24.05.2022 πραγματοποιήθηκε υβριδικά η ολομέλεια του Παγκρήτιου Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων στο ξενοδοχείο Minos Palace Hotel & Suites στον Άγιο Νικόλαο.
Αρχικά ο πρόεδρος κ. Σφακιανάκης Γιώργος, καλωσόρισε κι ευχαρίστησε τα μέλη και τους ομιλητές για την παρουσία τους.

Τα θέματα που συζητήθηκαν στην ολομέλεια:

Παρουσίαση από τον κ. Φουλεδάκη Μενέλαο, το σύστημα s-Rate που αφορά μια εφαρμογή που επιτρέπει την αξιολόγηση υπαλλήλων από τους επισκέπτες ξενοδοχείων.

Στην ολομέλεια παρευρέθηκαν ως προσκεκλημένοι:

• Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, που χαιρέτησε και καλωσόρισε το Σύλλογο στον Άγ. Νικόλαο και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ΑΣΤΕΚ όπου ζήτησε τη στήριξη του Συλλόγου.
• Η διευθύντρια της ΑΣΤΕΚ κα Βανέσσα Σημαντηράκη, αναφέρθηκε με τη σειρά της στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η σχολή.
• Η προϊσταμένη τουρισμού στο νομό Λασιθίου, της Περιφέρειας Κρήτης, κα Μαρία Λαβδάκη, ανέφερε την άριστη συνεργασία μεταξύ των δύο φορέων και έκανε ενημέρωση για τις τελευταίες τουριστικές εκθέσεις που έλαβε μέρος η Περιφέρεια, με τις εκτιμήσεις να βελτιώνονται στην τελευταία έκθεση στο Ντουμπάι.
Ο Πρόεδρος κ. Σφακιανάκης Γιώργος, ευχαρίστησε τον κ Ζερβό για την θερμή υποδοχή του Συλλόγου στον Άγιο Νικόλαο και για την στενή συνεργασία σε θέματα που αφορούν τον τουρισμό. Σε ότι αφορά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ΑΣΤΕΚ και παραμένουν άλυτα μέχρι στιγμής δήλωσε, ότι ο ΠΣΔΞ θα συνεχίζει να αναδεικνύει και να πιέζει προς κάθε κατεύθυνση την αναγκαιότητα στήριξης και αναβάθμιση της Τουριστικής εκπαίδευσης και αναμένει από την πολιτεία εν’ όψη του νέου διδακτικού έτους να δώσει αποτελεσματικότερες λύσεις στα συσσωρευμένα προβλήματα της δημόσιας τουριστικής εκπαίδευσης.

Μέσω της κας Λαβδάκη, ευχαρίστησε την Περιφέρεια Κρήτης και ιδιαίτερα τον Περιφερειάρχη κ. Σταύρο Αρναουτάκη και τον Εντεταλμένο Σύμβουλο Τουρισμού και Ηλ/κης Διακυβέρνησης κ Κώτσογλου Κυριάκο για όλη την συνεργασία και στήριξη του ΠΣΔΞ σε μια σειρά από δράσεις που αφορούν τον Τουρισμό, την εκπαίδευση και την απασχόληση στον τουριστικό τομέα της Κρήτης. Μια πρόσφατη και πολύ σημαντική δράση, που συμβάλει στην ασφαλή λειτουργία των ξενοδοχειακών μονάδων, αποτελεί η πραγματοποίηση από την Περιφέρεια Κρήτης για 3η συνεχόμενη χρονιά των σεμιναρίων για την αντιμετώπιση του covid -19.

Ακολούθησε ενημέρωση από τον κ. Περδικάκη Ιωάννη, (Meeting Point) για τη σεζόν 2022 ο οποίος δήλωσε αισιόδοξος για την φετινή σαιζόν που μετά από ένα μικρό πάγωμα έχει επανέλθει με αυξητική τάση η ροή κρατήσεων. Στην ολομέλεια παραβρέθηκε επίσης και ενημέρωσε τα μέλη η κ Halina Strzyzewska (Group Head του FTI) για Ελλάδα και Κύπρο.

Στη συνέχεια, ο κ. Χρήστος Καραδέδος, κατασκευαστής της νέας ιστοσελίδας του Συλλόγου έκανε παρουσίαση στα μέλη για τις πολλαπλές δυνατότητες και υπηρεσίες που προσφέρει το επίσημο site του ΠΣΔΞ www.cretanhotelmanagers.gr , με κορυφαία υπηρεσία τόσο για τα μέλη, όσο και για όσους ενδιαφέρονται για εργασία στον ξενοδοχειακό κλάδο της Κρήτης, την λειτουργία της νέας πλατφόρμα εξεύρεσης εργασίας. Μέσω της ιστοσελίδας προσφέρεται ΔΩΡΕΑΝ η δυνατότητα σε όλους τους ενδιαφερόμενους, να ενημερωθούν με τον πιο σύντομο και εύκολο τρόπο, για τις διαθέσιμες θέσεις εργασίας που προσφέρουν οι ξενοδοχειακές μονάδες της Κρήτης, ή να αναρτήσουν το βιογραφικό τους, στους Διευθυντές των Ξενοδοχείων Κρήτης, μέλη του ΠΣΔΞ, γνωστοποιώντας τους ότι βρίσκονται σε αναζήτηση εργασίας. Η ιστοσελίδα θα βρίσκεται σε διαρκή ανάπτυξη στοχεύοντας να γίνει ένα χρήσιμο καθημερινό εργαλείο για τους διευθυντές των ξενοδοχείων αλλά και ένα μέσο ενημέρωσης για κάθε ενδιαφερόμενο.

Ακολούθησε συζήτηση και ενημέρωση των μελών για διάφορα επίκαιρα θέματα συλλογικού ενδιαφέροντος με ιδιαίτερα έμφαση στην πορεία των κρατήσεων στην φετινή σαιζόν, τις τάσεις που διαμορφώνονται και για την τιμολογιακή πολιτική που πρέπει να ακολουθηθεί ενόψει υπογραφής των συμβολαίων για την επόμενη τουριστική σαιζόν.

Η εκδήλωση έκλεισε με τις ευχαριστίες του προέδρου του Συλλόγου, στον συνάδελφο οικοδεσπότη της ολομέλειας Διευθυντή του Ξενοδοχείου κ Μουδάτσο Γιώργο που είχε την ευθύνη διοργάνωσης της ολομέλειας και το προσωπικό του Ξενοδοχείου Minos Palace Hotel & Suites για την άψογη φιλοξενία τους.

Ακολούθησε ξενάγηση στους εντυπωσιακούς χώρους τους ξενοδοχείου που μαζί με το ειδυλλιακό τοπίο του κόλπου του Μιραμπέλου δικαιολογεί απόλυτα την φήμη της Κρήτης για τα εξαιρετικά ξενοδοχεία και τις πολυτελείς υπηρεσίες που προσφέρει.

 

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα