Οι Τομεακές Οργανώσεις της ΚΝΕ στο Ηράκλειο στα πλαίσια του 46ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή, πραγματοποιήσαν με επιτυχία εθελοντική αιμοδοσία, το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου, στο κέντρο της πόλης στην κινητή μονάδα αιμοδοσίας του Βενιζέλειου Νοσοκομείο, εν συνεχεία του διήμερου στις 10 και 11 Σεπτέμβρη (που πραγματοποιήθηκε αντίστοιχη αιμοδοσία στο ΠΑΓΝΗ), ανταποκρινόμενοι στην έκκληση των νοσοκομειακών γιατρών για ανάγκη προσφοράς αίματος.

Οι Οργανώσεις της ΚΝΕ, κάλεσαν τους νέους και τις νέες της πόλης του Ηρακλείου, να κάνουν πράξη το σύνθημα “Δίνουμε αίμα, “ανάσα” ζωής και αλληλεγγύης!”, πράγμα όπου συνέβη, καθώς νέοι φίλοι και μέλη της ΚΝΕ ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Οργάνωσης.

Ταυτόχρονα στο χώρο της αιμοδοσίας πραγματοποιήθηκε εξόρμηση με σκοπό την ενημέρωση των νέων για τη στήριξη του αιτήματος απονομής του βραβείου Νόμπελ Ειρήνης στην Ιατρική Ταξιαρχία της Κούβας.

Όπως τονίζεται χαρακτηριστικά στην σχετική ανακοίνωση της ΚΝΕ: «Η Κούβα των 11 εκατομμύριων κατοίκων, αποκλεισμένη για πάνω από 60 χρόνια από το εγκληματικό εμπάργκο των ΗΠΑ και στόχος πολύμορφων επεμβάσεων της ΕΕ, στέλνει για άλλη μια φορά ένα πανίσχυρο μήνυμα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς!

Σοσιαλισμός, για να μπορούμε να “ανασαίνουμε”, για να νικήσει η ζωή!

Η αποτυχία των συστημάτων υγείας σε όλο τον καπιταλιστικό κόσμο, οι εκατόμβες νεκρών φανερώνουν ότι το πρόβλημα οφείλεται συνολικά στην αντιμετώπιση της υγείας ως εμπόρευμα, που πουλιέται και αγοράζεται, στην ίδια τη βαρβαρότητα του συστήματος. Μόνο ο αγώνας, στη χώρα μας και διεθνώς, για τη σοσιαλιστική κοινωνία, όπου η υγεία και συνολικά οι ανάγκες του λαού δεν μπαίνουν στο “ζύγι” του κέρδους, αλλά καθορίζουν τις προτεραιότητες και τις επιλογές του κεντρικού σχεδιασμού, μπορεί να δώσει “πνοή” στα μεγάλα προβλήματα του λαού και της νεολαίας.

Στηρίζουμε το αίτημα απονομής του Νόμπελ Ειρήνης στην ιατρική ταξιαρχία “Χένρι Ριβ”, ως ελάχιστο φόρο τιμής στους Κουβανούς ήρωες γιατρούς, γέννημα-θρέμμα των κατακτήσεων της σοσιαλιστικής επανάστασης.»