Νόμιζα ότι αυτή η κατάρα του πλανήτη, ήταν πολύ μακρυά, γράφει σε ανάρτηση στο λογαριασμό του στο facebook, ο πιλότος Νίκος Φρουδαράκης, ο οποίος πληροφορήθηκε από την ελληνική πρεσβεία στη Γαλλία, ότι ο θείος του, Μιχάλης Φρουδαράκης, άφησε την τελευταία του πνοή στο Παρίσι, μαζί με τη Γαλλίδα σύντροφό του, καθώς νόσησαν και οι δύο από κορωνοϊό.

Ο Μιχάλης Φρουδαράκης γεννήθηκε και μεγάλωσε στον οικισμό της Κνωσού, στο Ηράκλειο και σπούδασε πολιτικές επιστήμες στο γαλλικό πανεπιστήμιο Paris 1, ωστόσο στη συνέχεια τον κέρδισε η δημοσιογραφία.

«Ο θείος μου έζησε στο Παρίσι για περισσότερα από 55 χρόνια, ωστόσο διατηρούσε στενές επαφές με την οικογένειά του στο Ηράκλειο, την οποία κι επισκεπτόταν συχνά», σημειώνει ο ανιψιός του, Νίκος Φρουδαράκης, ο οποίος μίλησε στον περιφερειακό τηλεοπτικό σταθμό Creta.

«Είχαμε μιλήσει στο τηλέφωνο πριν 3 εβδομάδες και ήταν ευδιάθετος. Μάλιστα μου είπε ότι σκόπευε να έρθει το καλοκαίρι στο Ηράκλειο. Μετέπειτα, όταν τον ξανακάλεσα, βγήκε ο τηλεφωνητής. Ώσπου τη Δευτέρα, έμαθα τα δυσάρεστα νέα από την ελληνική πρεσβεία, η οποία με ενημέρωσε ότι ο θείος μου και η σύντροφός του, κατέληξαν σε νοσοκομείο των Παρισίων», προσθέτει συγκινημένος ο κ. Φρουδαράκης κι εκφράζει παράλληλα το παράπονο πως οι παρούσες συνθήκες, δεν επιτρέπουν στην οικογένειά του να τιμήσει τον εκλιπόντα και να ταφεί στα πάτρια εδάφη.

«Όταν με ειδοποίησαν από την πρεσβεία, δεν μπορούσα να πιστέψω ότι χτύπησε την πόρτα της οικογένειάς μου ο κορωνοϊός. Ήταν 85 ετών ο θείος μου, όμως εξακολουθούσε να είναι δραστήριος», καταλήγει ο κ. Φρουδαράκης.