Μαυροβούνιο: Ένοπλος σκότωσε 11 άτομα για το ενοίκιο – Μητέρα και δύο παιδιά ανάμεσα στα θύματα

Πολύνεκρη τραγωδία έζησε το απόγευμα της Παρασκευής το Μαυροβούνιο όταν ένας 34χρονος οπλισμένος με κυνηγετική καραμπίνα σκότωσε τουλάχιστον 11 ανθρώπους εν μέσω δολοφονικού αμόκ.

Ο 34χρονος Βούτσκο Μπορίλοβιτς στην περιοχή Τσετίνιε του Μαυροβουνίου σκότωσε αρχικά τη γυναίκα και τα δυο παιδιά του γείτονα, στον οποίο νοίκιαζε το σπίτι του

Στη συνέχεια, σε κατάσταση αμόκ, άρχισε να πυροβολεί κόσμο έξω από το σπίτι σκοτώνοντας άλλους 11 και τραυματίζοντας έξι, μεταξύ των οποίων ένας αστυνομικός.

Η επίθεση τερματίστηκε όταν ο δράστης έπεσε νεκρός από σφαίρα πολίτη.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο Μπορίλοβιτς – ο οποίος είχε άδεια για κατοχή όπλου, καθώς ήταν κυνηγός – πήγε στο σπίτι του ενοικιαστή του και, με αφορμή την καθυστέρηση στην πληρωμή του ενοικίου, πυροβόλησε αρχικά τη γυναίκα του, νοσοκόμα στο επάγγελμα, ενώ στη συνέχεια πυροβόλησε και σκότωσε τα δυο αγόρια, ηλικίας 9 και 11 ετών, τα οποία ήταν κρυμμένα πίσω από μια πόρτα. Ο νονός των παιδιών, που άκουσε τους πυροβολισμούς, έσπευσε στο σπίτι και προσπάθησε να προστατεύσει τα παιδιά, ωστόσο ο 34χρονος πυρβόλησε θανάσιμα και αυτόν, αφού πρώτα τον κυνήγησε στην αυλή του σπιτιού.

 

Ο πρωθυπουργός της χώρας Ντρίταν Αμπάζοβιτς ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση κηρύσσει τριήμερο πένθος μετά την τραγωδία.

«Καλώ όλους τους πολίτες του Μαυροβουνίου να βρεθούν με τις οικογένειες των αθώων θυμάτων», έγραψε στο Telegram.

Πηγήcnn.gr

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα