Μαυρίκιος: Αποκλεισμένο κρουαζιερόπλοιο υπό τον φόβο επιδημίας χολέρας

Πρέπει να διαβάσετε

Συναγερμός έχει σημάνει στον Μαυρίκιο μετά το μπλόκο των Αρχών του νησιού της Ανατολικής Αφρικής, οι οποίες αρνήθηκαν σε ένα νορβηγικό κρουαζιερόπλοιο να ελλιμενιστεί στην πρωτεύουσα Πορτ Λουί λόγω φόβων για πιθανή επιδημία χολέρας στο πλοίο.

Τουλάχιστον 15 άτομα στο πλοίο Norwegian Dawn έχουν απομονωθεί και βρίσκονται σε καραντίνα, με τις αρχές του Μαυρικίου να δηλώνουν ότι η απόφαση για τον αποκλεισμό του πλοίου “ελήφθη προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία“.

Δείγματα ελήφθησαν για έλεγχο χθες και τα αποτελέσματα αναμένεται να γίνουν γνωστά μέχρι αύριο, όπως αναφέρει το BBC.

Οι επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου εμφάνισαν ήπια συμπτώματα στομαχικής διαταραχής κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στη Νότια Αφρική, δήλωσε εκπρόσωπος της Norwegian Cruise Line Holdings.

Ένας Ολλανδός επιβάτης που επέβαινε στο πλοίο δήλωσε στο BN DeStem ότι ο καπετάνιος του είπε ότι μπορεί να υπήρχε επιδημία χολέρας στο πλοίο, μιας και τους τελευταίους μήνες κρούσματα χολέρας έχουν εντοπιστεί στη Νότια Αφρική, κυρίως στη Ζάμπια.

“Η υγεία και η ασφάλεια των επιβατών καθώς και της χώρας στο σύνολό της είναι ύψιστης σημασίας για τις αρχές”, δήλωσε η Αρχή Λιμένων του Μαυρίκιου.

Το πλοίο έφτασε στον Μαυρίκιο το βράδυ του Σαββάτου, αφού έφτασε μια μέρα νωρίτερα, επειδή δεν είχε σταματήσει στο νησί Ρεϋνιόν.

Στο πλοίο επιβαίνουν 2.184 επιβάτες και 1.026 μέλη πληρώματος. Περίπου 2.000 σχεδίαζαν να αποβιβαστούν στο Πορτ Λούις, ενώ άλλοι 2.000 αναμένεται να επιβιβαστούν την ίδια στιγμή.

Όσοι αποβιβάζονταν ή συμμετείχαν στην κρουαζιέρα θα το κάνουν τώρα στις 27 Φεβρουαρίου, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Norwegian Cruise Line.

Από τον Ιανουάριο του 2023, τουλάχιστον 188.000 άνθρωποι έχουν μολυνθεί από χολέρα σε επτά χώρες της νότιας Αφρικής, σύμφωνα με τον ΟΗΕ και περισσότεροι από 3.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.

Πηγήnews247.gr

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα