Μαθήματα ανθρωπιάς: 5.000 άνθρωποι στέκονται στην ουρά για να σώσουν ένα 5χρονο παιδί

Περίπου από 5.000 άνθρωποι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για εξέταση και δωρεά βλαστοκυττάρων στον 5χρονο Όσκαρ Σάξελμπι Λι, από τη Βρετανία, ο οποίος μάχεται κατά του καρκίνου.

Το παιδί διαγνώστηκε τον Δεκέμβριο με ένα είδος σπάνιου και επιθετικού καρκίνουπου ονομάζεται οξεία λεμφοβλαστική λευχαιμία.

Ο 5χρονος Όσκαρ ξεκίνησε αμέσως μετά τη διάγνωση χημειοθεραπεία, ενώ έχει υποβληθεί σε 20 μεταγγίσει αίματος, ωστόσο οι γιατροί είπαν στους γονείς του πως πρέπει να κάνει μέσα σε τρεις μήνεςμεταμόσχευση βλαστοκυττάρων.

Τότε, το σχολείο του Όσκαρ μαζί με τους γονείς του ξεκίνησαν μια εκστρατεία, για να μαζέψουν χρήματα για τη θεραπεία του ενώ απηύθυναν και κάλεσμα προς τον κόσμο να βοηθήσει. 

Προς έκπληξή τους, η αποδοχή ήταν πολύ μεγαλύτερη από ότι περίμεναν καθώς περίπου από 5.000 άνθρωποι ευαισθητοποιήθηκαν, σχηματίζοντας ουρές και περιμένωντας μέσα στη βροχή για να κάνουν την εξέταση και να μάθουν εάν μπορούν να γίνουν δότες.

Το ίδρυμα που έχει αναλάβει τα εξετάσει τα δείγματα δήλωσε ότι το προηγούμενο ρεκόρ προσέλευσης υποψήφιων δωρητών για ήταν 2.200 άνθρωποι, ενώ και μέχρι τον Απρίλιο θα διοργανωθούν αντίστοιχες κινητοποιήσεις στις πόλεις Γούρκεστερ το Μπέρμιγχαμ.

Πηγή: cnn.gr

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα