Σοβαρό τροχαίο σημειώθηκε στη Μασσαλία, όταν φορτηγάκι διανομών έπεσε πάνω σε ομάδα μαθητών που επέστρεφαν από σχολική εκδρομή, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν συνολικά 11 άτομα. Ανάμεσά τους βρίσκονται εννέα παιδιά και δύο ενήλικες, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.
Όπως ανέφερε ο δήμαρχος της πόλης, Μπενουά Παγιάν, το περιστατικό συνέβη τη στιγμή που τα παιδιά είχαν μόλις επιστρέψει στο σημείο αποβίβασης.
Από τους τραυματίες, οκτώ μαθητές –τέσσερα κορίτσια και τέσσερα αγόρια ηλικίας 8 έως 11 ετών– καθώς και δύο γυναίκες 27 και 40 ετών, φέρουν ελαφρά τραύματα. Αντίθετα, ένα 8χρονο αγόρι τραυματίστηκε σοβαρά και εξετάζεται το ενδεχόμενο να έχει υποστεί κατάγματα.
Un accident est survenu dans le quartier des Baumettes, alors que des enfants rentraient d’une sortie scolaire.
J’adresse toutes mes pensées aux enfants blessés et choqués par cet incident ainsi qu’à leur enseignante, leurs accompagnateurs et l’ensemble des familles.Je salue…
— Benoît Payan (@BenoitPayan) January 16, 2026
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας La Provence, ο οδηγός είχε σταθμεύσει το βαν σε δρόμο με κλίση και είχε απομακρυνθεί για παράδοση.
Ωστόσο, από τα πρώτα στοιχεία της έρευνας προκύπτει ότι το χειρόφρενο δεν λειτούργησε σωστά, με αποτέλεσμα το όχημα να κυλήσει ανεξέλεγκτα προς τα πίσω και να παρασύρει περίπου 20 παιδιά και τρεις ενήλικες.
Το ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο TF1 μετέδωσε ότι ο οδηγός υποβλήθηκε σε αλκοτέστ και εξετάσεις για τυχόν χρήση ουσιών. Η εισαγγελία έχει ξεκινήσει προκαταρκτική έρευνα για πρόκληση σωματικών βλαβών κατά συρροή εξ αμελείας.


