Σάββατο, 17 Ιανουαρίου, 2026
11.1 C
Ηρακλείου

Δες τον καιρό

Μασσαλία: Βαν έπεσε πάνω σε μαθητές – 11 τραυματίες, σοβαρά ένα 8χρονο παιδί

Πρέπει να διαβάσετε

Σοβαρό τροχαίο σημειώθηκε στη Μασσαλία, όταν φορτηγάκι διανομών έπεσε πάνω σε ομάδα μαθητών που επέστρεφαν από σχολική εκδρομή, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν συνολικά 11 άτομα. Ανάμεσά τους βρίσκονται εννέα παιδιά και δύο ενήλικες, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος της πόλης, Μπενουά Παγιάν, το περιστατικό συνέβη τη στιγμή που τα παιδιά είχαν μόλις επιστρέψει στο σημείο αποβίβασης.

Από τους τραυματίες, οκτώ μαθητές –τέσσερα κορίτσια και τέσσερα αγόρια ηλικίας 8 έως 11 ετών– καθώς και δύο γυναίκες 27 και 40 ετών, φέρουν ελαφρά τραύματα. Αντίθετα, ένα 8χρονο αγόρι τραυματίστηκε σοβαρά και εξετάζεται το ενδεχόμενο να έχει υποστεί κατάγματα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας La Provence, ο οδηγός είχε σταθμεύσει το βαν σε δρόμο με κλίση και είχε απομακρυνθεί για παράδοση.

Ωστόσο, από τα πρώτα στοιχεία της έρευνας προκύπτει ότι το χειρόφρενο δεν λειτούργησε σωστά, με αποτέλεσμα το όχημα να κυλήσει ανεξέλεγκτα προς τα πίσω και να παρασύρει περίπου 20 παιδιά και τρεις ενήλικες.

Το ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο TF1 μετέδωσε ότι ο οδηγός υποβλήθηκε σε αλκοτέστ και εξετάσεις για τυχόν χρήση ουσιών. Η εισαγγελία έχει ξεκινήσει προκαταρκτική έρευνα για πρόκληση σωματικών βλαβών κατά συρροή εξ αμελείας.

 

Πηγήieidiseis.gr

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα