Μάριος Παπαγεωργίου: Δύο αστυνομικοί ανάμεσα στους οκτώ που ασκήθηκαν διώξεις για τη δολοφονία

Ένας εν ενεργεία κι ένας συνταξιούχος αστυνομικός είναι μεταξύ των οκτώ στους οποίους ασκήθηκαν διώξεις για την απαγωγή και δολοφονία του Μάριου Παπαγεωργίου τον Αύγουστο του 2012.

Πρόκειται για τους γιους του 72χρονου καταδικασθέντος σε ισόβια οικογενειακού φίλου και «εγκεφάλου» της απαγωγής και της δολοφονίας, δυο πρόσωπα που κλήθηκαν από το Δικαστήριο ως μάρτυρες, καθώς διαπιστώθηκε πως είχαν τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον ηλικιωμένο και ακόμα τέσσερα άτομα που φέρεται πως είχαν περιφερειακό ρόλο στην υπόθεση έχοντας επίσης επαφές με τον 72χρονο.

Κατά πληροφορίες της εφημερίδας «Πελοπόννησος», οι πέντε από τους οκτώ είχαν ενεργό ρόλο στην απαγωγή και τη δολοφονία του 26χρονου. Η δικογραφία έχει ήδη ανατεθεί σε τακτικό ανακριτή.

Θρίλερ με τα οστά που βρέθηκαν

Τα ανθρώπινα οστά που βρέθηκαν σε σπηλιά στα Δερβενοχώρια ενδεχομένως να βάλουν τέλος στο θρίλερ των αναζητήσεων της σορού του Μάριου Παπαγεωργίου, που απήχθη και δολοφονήθηκε τον Αυγούστου 2012, όταν έφυγε από το Διακοπτό Αχαΐας, που βρισκόταν για διακοπές με τη μητέρα του, για να μεταβεί με το αυτοκίνητό του στο Παλαιό Φάληρο.

Τα ευρήματα εντοπίστηκαν από σπηλαιολογική ομάδα σε περιοχή, όπου οι διωκτικές αρχές είχαν ταυτοποιήσει την παρουσία των απαγωγέων. «Κλειδί» στο ερώτημα, εάν τα οστά ανήκουν στον Μάριο, είναι η ταυτοποίηση μέσω DNA. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «Π», εάν δεν καταστεί δυνατή μέσω αυτής της μεθόδου -λόγω πολυκαιρίας – τότε δεν αποκλείεται να αποσταλούν προς εξέταση στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

«Αναμένουμε την ταυτοποίηση, είναι μια περιοχή που κινήθηκαν όντως οι δράστες και σίγουρα υπάρχουν πιθανότητες τα οστά να ανήκουν στον Μάριο», δήλωσε στην εφημερίδα «Πελοπόννησος», ο δικηγόρος της οικογένειας Νίκος Ρουσσόπουλος.

«Περιμένει 10 χρόνια να βρει κάτι από τον Μάριο»

«Είναι μία υπόθεση που έχει κρατήσει πάρα πολλά χρόνια. Τα οστά βρέθηκαν στην περιοχή των Δερβενοχωρίων που κινήθηκαν οι ήδη καταδικασθέντες και δολοφόνοι του άτυχου Μάριου. Προκύπτει από τις τηλεφωνικές επικοινωνίες ότι κινήθηκαν στην περιοχή, όποτε περιμένουμε με μεγάλη αγωνία τα αποτελέσματα», είπε αρχικά.

Για την αντίδραση της μητέρας του Μάριου Παπαγεωργίου, ο κ. Ρουσόπουλος επεσήμανε πως, «είναι τεράστια η αγωνία της, είναι μεγάλο το άγχος της. Περιμένει 10 χρόνια να βρει κάτι από τον Μάριο. Έχουμε καταδικασθέντες με 18 χρόνια ο «εγκέφαλος», σε πολυετείς καθείρξεις οι υπόλοιποι εμπλεκόμενοι, έχουμε νέες διώξεις σε 8 άτομα που φέρεται να είναι άμεσοι συνεργοί του «εγκεφάλου», και δυστυχώς κάνεις μέχρι σήμερα δεν έχει μιλήσει».

Πηγήin.gr

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα