Μαρίνος Παττακός στο Creta24: Γιατί εμπιστεύτηκε τον Μ. Καραμαλάκη, η παρακαταθήκη που αφήνει σε Δημοτική Αστυνομία και Πολιτική Προστασία κι οι επόμενοι στόχοι

Πρέπει να διαβάσετε

Διανύοντας την τελευταία εβδομάδα πριν από τις κάλπες της 8ης Οκτωβρίου, ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του Μιχάλη Καραμαλάκη στο Δήμο Ηρακλείου, Μαρίνος Παττακός, μίλησε στο Creta24 για την απόφασή του να ενταχθεί στη συγκεκριμένη ομάδα, παρ’ότι αρχικά σκεφτόταν να κλείσει τον κύκλο του στην ενασχόληση με το Δήμο, για τους επόμενους στόχους του, ενώ παράλληλα δεν παρέλειψε να κάνει ένα σύντομο απολογισμό της πορείας του με τη παράταξη του Βασίλη Λαμπρινού, που ήταν και η δημοτική αρχή στις δύο τελευταίες θητείες.

Η παρακαταθήκη σε Πολιτική Προστασία και Δημοτική Αστυνομία

Ο Μαρίνος Παττακός από το Λιμενικό Σώμα όπου υπήρξε και Κεντρικός Λιμενάρχης, βρέθηκε στο χώρο της αυτοδιοίκησης το 2014, οπότε και εξελέγη δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του Βασίλη Λαμπρινού. Την τελευταία εννιαετία, το όνομά του συνδέθηκε τόσο με την Πολιτική Προστασία, όσο και με τη Δημοτική Αστυνομία, καθώς διετέλεσε Αντιδήμαρχος. Στην ερώτηση ποια είναι η παρακαταθήκη που θεωρεί ότι αφήνει στους δύο αυτούς τομείς, ο κ. Παττακός απαντά: “Κατέθεσα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις γνώσεις και την εμπειρία που είχα αποκτήσει από την μακρόχρονη θητεία μου στο Λιμενικό Σώμα. Η μεγαλύτερη παρακαταθήκη νομίζω που κατάφερα να αφήσω ως πολιτικός προϊστάμενος των υπηρεσιών που υπηρέτησα, δεν είναι μόνο η οργάνωση, η ετοιμότητα και η αποτελεσματικότητα των, είναι το νέο ύφος και ήθος στην διοίκηση των υπηρεσιών, το αίσθημα αλληλεγγύης και της εξυπηρέτησης των πολιτών. Είμαστε υπερήφανοι που επανασυστήσαμε τη Δημοτική Αστυνομία στο Δήμο Ηρακλείου το 2015 και τώρα αναμένεται μετά τις εκλογές η νέα προκήρυξη θέσεων για την ενίσχυσή της.”

Από τον Βασίλη Λαμπρινό στον Μιχάλη Καραμαλάκη

Η απόφαση του Βασίλη Λαμπρινού να μη θέσει υποψηφιότητα στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου του 2023, επηρέασε φυσικά την πορεία και όλων των μελών της παράταξής του. “Μέχρι τον Ιούλιο του 2023 έξι μήνες πριν από το τέλος της δεύτερης θητείας μας στο Δήμο Ηρακλείου, με τον Δήμαρχο Βασίλη  Λαμπρινό να έχει εκδηλώσει από καιρό την πρόθεση του να μη λάβει μέρος στης επικείμενες Δημοτικές εκλογές, η προσωπική μου πολιτική σκέψη για το αυτοδιοικητικό μου μέλλον δεν είχε ξεκάθαρα διαμορφωθεί, με επικρατέστερη την άποψη ότι πρέπει να κλείσει ο κύκλος της πορείας μου στο Δήμο Ηρακλείου. Αρχές Ιουλίου βγήκε η ανακοίνωση του Στρατηγού Μιχάλη Καραμαλάκη να είναι υποψήφιος Δήμαρχος Ηρακλείου στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου και η τιμητική πρότασή του που ακολούθησε για να συμμετέχω στην προσπάθειά του, ήταν καθοριστική για να αλλάξω τις σκέψεις που έκανα και αποφάσισα να τον ακολουθήσω.”

“Ο Μ. Καραμαλάκης αποτελεί πραγματικό φαινόμενο έντονης κοινωνικής κινητικότητας”

Ως προς τα κριτήρια που διαμόρφωσαν τόσο τη δική του απόφαση, αλλά συνάμα μπορούν να αποτελέσουν και κριτήριο ψήφου των δημοτών, ο κ. Παττακός σχολιάζει: “Εμπιστεύομαι τον Μιχάλη Καραμαλάκη και θεωρώ ότι οι πολίτες στο Δήμο Ηρακλείου πρέπει να τον ψηφίσουν, γιατί δεν είναι μόνο η καλή μαρτυρία από την πολύχρονη θητεία του στην Ελληνική Αστυνομία. Είναι η σοβαρότητα που τον διακρίνει, η εργατικότητα, η εντιμότητα και η αποτελεσματικότητα του. Έχει αξιολογηθεί στην θητεία του στην ΕΛ.ΑΣ. από τρεις διαφορετικές κυβερνήσεις και έχει επιβραβευτεί τα μέγιστα γι’ αυτήν την αξιολόγησή του. Γι’ αυτό και ο Μιχάλης Καραμαλάκης αποτελεί πραγματικό φαινόμενο έντονης κοινωνικής κινητικότητας. Η αγάπη μου για το Ηράκλειο και η ανάγκη τα προβλήματα του Δήμου να αντιμετωπιστούν με ανθρωπισμό, δυναμισμό και αποτελεσματικότητα, είναι οι λόγοι που αποφάσισα να συμμετάσχω στον εκλογικό συνδυασμό <<ΗΡΑΚΛΕΙΟ η Πόλη μας>>.”

Γιατί τον Μαρίνο Παττακό

Μια «ανάσα» πριν από τις δημοτικές εκλογές, ο υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον Μιχάλη Καραμαλάκη, παρουσιάζει στο Creta24 τους λόγους για τους οποίους οι δημότες αξίζει να τον ψηφίσουν: «Στόχος μου είναι να συνεχιστεί η προσπάθεια που ξεκίνησε στο Δήμο Ηρακλείου και να αγωνιστώ με αυτούς που αγαπούν την πόλη μας και βάζουν τα προβλήματα καθημερινότητας των πολιτών σε προτεραιότητα. Μετά από τα παραπάνω και με δεδομένο το δείγμα γραφής που έχω καταθέσει κατά την διάρκεια της θητείας στις θέσεις ευθύνης που υπηρέτησα στο Δήμο Ηρακλείου, ζητώ την αξιολόγηση και την στήριξη των πολιτών να συμμετάσχω στην προσπάθεια που έχει αναλάβει η Δημοτική Παράταξη          << ΗΡΑΚΛΕΙΟ η Πόλη μας>> με σκοπό το συμφέρον του Δήμου και της κοινωνίας των πολιτών.»

Ο ανεκπλήρωτος στόχος στην Πολιτική Προστασία

Επιστρέφοντας, δε, στη θητεία του ως Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, ο κ. Παττακός θέτει ως ευρύτερο στόχο για τη δημοτική αρχή που θα αναλάβει καθήκοντα από τον Ιανουάριο του 2024 την ολοκλήρωση της οργάνωσης της συγκροτηθείσας Ομάδας Έργου Πολιτικής Προστασίας, την ενίσχυση του εξοπλισμού, των μέσων, ενώ παράλληλα τονίζει τη σημασία λειτουργίας ανεξάρτητης υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας και Ενιαίου Κέντρου Διαχειρίσης Εκτακτων Περιστατικών σε εικοσιτετράωρη βάση στο Δήμο Ηρακλείου.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα