Μαρινάκης στο CRETA για το καινούριο νοσοκομείο: Δημιουργεί μια νέα προοπτική – Το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης

Πρέπει να διαβάσετε

Την εξέλιξη της παραχώρησης έκτασης από την Πανεπιστημιούπολή του Γάλλου, προκειμένου να στελεχωθεί ένα νέο, σύγχρονο νοσοκομείο, σχολίασε μέσα από τον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA, o δήμαρχος Ρεθύμνου, Γιώργος Μαρινάκης.

«Από την εμπειρία μου στον δήμο, είναι πιο εύκολο να κάνεις ένα έργο 10.000.000 ευρώ παρά 100.000 ευρώ. Η πολιτεία έχει μια ευθύνη απέναντι στο Ρέθυμνο, το οποίο από πλευράς υγειονομικής κατάστασης υπολειτουργεί, και δεν είναι τυχαίο ότι έχουμε από τα χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμού. Δεν έχουμε Αποκεντρωμένα Συστήματα Υγείας που είναι ενεργοποιημένα για να στηρίζουν και την Περιφέρεια αλλά και το Ρέθυμνο, όχι μόνο σαν έναν νομό με πληθυσμό 85.000 κατοίκων, αλλά και σαν έναν από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς», ανέφερε ο κ. Μαρινάκης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο χώρος του πανεπιστημίου είναι ιδανικός, αφού είναι μέσα στην πόλη, χωρίς όμως να είναι μέσα στην πόλη, ενώ και το γεγονός ότι θα δημιουργηθεί πάνω στον υπό κατασκευή ΒΟΑΚ «δημιουργεί μια νέα προοπτική, όπου και το νοσοκομείο θα λειτουργεί και η πόλη δε θα επιβαρύνεται».

Αναφορικά με το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου, ο κ. Μαρινάκης εκτίμησε ότι θα χρειαστούν τουλάχιστον δέκα χρόνια.

«Αυτός ο σχεδιασμός του νοσοκομείου μας ξεπερνά, ενδεχομένως και βιολογικά. Στην καλύτερη περίπτωση θα χρειαστεί μια δεκαετία, υπάρχουν όμως άλλοι σχεδιασμοί πιο κοντινοί που βοηθούν την κοινωνία και το Πανεπιστήμιο. Εδώ στο Ρέθυμνο έχουμε το πολύ καλό οι θεσμικές δυνάμεις να ενώνουν τη φωνή τους. Μάλιστα, η  πρωτοβουλία των Ρεθεμνιώτικων Νέων ήταν εξαιρετική, μας κάθισε στο ίδιο τραπέζι και κουβεντιάσαμε για το Πανεπιστήμιο, τον δήμο και τη διασύνδεση των δύο αυτών κόσμων που δεν πρέπει να είναι παράλληλοι, αλλά ενωμένοι», διευκρίνισε ο δήμαρχος.

Κλείνοντας, όσον αφορά την εξέλιξη στο νομοσχέδιο του υπουργείου εσωτερικών για τον εκλογικό νόμο που αφορά στην αυτοδιοίκηση, ο οποίος βάζει «τέλος» στην απλή αναλογική στους δήμους και τις περιφέρειες, ο κ. Μαρινάκης ανέφερε ότι, «νομίζω ότι πάμε από τη μια υπερβολή πάμε στην άλλη. Έχω την πεποίθηση ότι και το υπερτροφοδοτούμενο πλειοψηφικό και το απλό αναλογικό, χωρίς άλλες βοηθητικές δικλίδες ήταν μη λειτουργικά συστήματα. Πρέπει ωστόσο, να βρούμε το εργαλείο εκείνο, ώστε οι κοινωνίες να συνεννοηθούν επιτέλους για τις τοπικές τους υποθέσεις».

 

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα