Καθησυχαστικός για την εμφάνιση κρουσμάτων θρομβώσεων και από το το εμβόλιο της εταιρίας Jonhson & Jonhson εμφανίστηκε μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA ο καθηγητής Φαρμακολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Ευάγγελος Μανωλόπουλος. Όπως ανέφερε τα περιστατικά είναι μόλις 6 σε 7 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου που έχουν γίνει στις ΗΠΑ δηλαδή κάτω από ένα περιστατικό ανά εκατομμύριο.

«Αν παραμείνουν αυτά τα περιστατικά και αυτά τα νούμερα δηλαδή κάτω από ένα κρούσμα ανά εκατομμύριο εγώ παραμένω αισιόδοξος. Η σχέση ρίσκου οφέλους είναι συντριπτικά υπέρ του εμβολίου και αυτό έχει να κάνει με τόσο με το εμβόλιο της Jonhson & Johnson όσο και με το εμβόλιο της AstraZeneca» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μανωλόπουλος επισημαίνοντας πως η διακοπή των εμβολιασμών δεν αφορά την Ευρώπη αλλά μόνο τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Κι αυτό γιατί όπως είπε ο κ. Μανωλόπουλος μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία ανακοίνωση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων κάτι που θα γίνει τις επόμενες ημέρες.

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο όμως εξέφρασε και την πεποίθηση πως η πορεία των εμβολιασμών αλλά και η δική μας στάση τις επόμενες εβδομάδες θα παίξουν καθοριστικό ρόλο για την μείωση των κρουσμάτων αλλά και τη βελτίωση της υγειονομικής κατάστασης της χώρας.

«Δυστυχώς αυτή τη στιγμή είμαστε στην κορύφωση ενός τρίτου κύματος. Θεωρώ πως με τη δική μας προσπάθεια σε συνδυασμό με την αύξηση των εμβολιασμών θα έχουμε μία πολύ καλύτερη εικόνα τις επόμενες εβδομάδες και ειδικά μετά τον Ιούνιο οπότε θα έχουμε έναν μεγάλο αριθμό εμβολιασμένων πολιτών. Επίσης είναι σημαντικά πως στο τρίτο τρίμηνο του έτους αναμένεται να μπουν στη μάχη και δύο ακόμα εμβόλια οπότε θα έχουμε μεγαλύτερο αριθμό εμβολίων» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μανωλόπουλος.