Μανόλης Χνάρης: «Σε ομηρία χιλιάδες ιδιοκτήτες στο ν. Ρεθύμνου εξαιτίας της σύστασης μίας μόνο επιτροπής για την εξέταση αντιρρήσεων κατά των δασικών χαρτών»

Πρέπει να διαβάσετε

Με κοινοβουλευτική παρέμβαση του – Ερώτηση, ο Βουλευτής Ρεθύμνης και υπεύθυνος ΚΤΕ Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Μανόλης Χνάρης, απευθυνόμενη προς τον αρμόδιο Υπουργό, αναδεικνύει το μείζον πρόβλημα που αντιμετωπίζουν χιλιάδες ιδιοκτήτες στο ν. Ρεθύμνου, εξαιτίας των υφιστάμενων καθυστερήσεων στη διαδικασία εξέτασης των αντιρρήσεων κατά των δασικών χαρτών  λόγω της σύστασης μίας μόνο επιτροπής.

Ειδικότερα, αναφέρει ότι η σύσταση μίας και μόνο επιτροπής η οποία είναι επιφορτισμένη με την εξέταση 9.500 περίπου αντιρρήσεων για τη διεκπεραίωση των οποίων απαιτούνται 10 περίπου έτη έχει δημιουργήσει «ένα ασφυκτικό πλαίσιο για χιλιάδες ιδιοκτήτες, οι οποίοι λόγω της κατάστασης αυτής αδυνατούν να προβούν σε οιαδήποτε αξιοποίηση της περιουσίας τους δεδομένου ότι καθίσταται ανέφικτη η μεταβίβαση, πώληση ή ακόμα και η έκδοση οικοδομικών αδειών μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας εξέτασης της υπόθεσης τους».

Τέλος, επεσήμανε τη μη πληρωμή των μελών της εν λόγω επιτροπής «…από την έναρξη των συνεδριάσεων τους μέχρι και σήμερα … με δεδομένη, μάλιστα, τη μη εφαρμογή της ΚΥΑ που εκδόθηκε στις 31.01.2023, η οποία προέβλεπε την αύξηση  των αποδοχών των μελών των επιτροπών αυτών..».

Κατόπιν των ανωτέρω, λοιπόν, ο Ρεθεμνιώτης Βουλευτής, θέτει στον αρμόδιο Υπουργό τα ακόλουθα ερωτήματα:

1) Αν υπάρχει κάποιος σχεδιασμός για την επιτάχυνση των διαδικασιών με τη σύσταση μίας επιπλέον επιτροπής για την εξέταση των χιλιάδων αντιρρήσεων δασικών χαρτών που παραμένουν σε εκκρεμότητα και

2) Αν υπάρχει κάποια σχετική πρόβλεψη για την άμεση πληρωμή των μελών της Επιτροπής.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα