asd
Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024
26.6 C
αίθριος καιρός - Δήμος Ηρακλείου

Δες τον καιρό

Μαμουλάκης: «Δεν έχουμε δει ούτε μια μπουλντόζα στην Κρήτη κι ο κ. Μητσοτάκης ονειρεύεται εργοτάξια»

Πρέπει να διαβάσετε

Με αφορμή τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη από το Ηράκλειο, ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βουλευτής Ηρακλείου, Χάρης Μαμουλάκης, προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

«Όσο η πραγματικότητα δεν συμφωνεί με τον κύριο Μητσοτάκη, τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα. Αυτό έγινε σαφές για μια ακόμη φορά, από το Ηράκλειο και την τοποθέτησή του στην κομματική εκδήλωση της ΝΔ, όπου το σύνολο της ομιλίας του ήταν εκτός τόπου και χρόνου. Αναλυτικά:

ΒΟΑΚ: Πανηγύρισε ο κ. Μητσοτάκης για τον ΒΟΑΚ, ενώ ο ίδιος ευθύνεται για την 3ετή καθυστέρηση των διαγωνισμών του ΣΥΡΙΖΑ και, κατά συνέπεια, για την καθυστέρηση των έργων. Του θυμίζουμε ότι το μόνο που «πέτυχε» ο ίδιος, είναι τα «διόδια Μητσοτάκη» που θα μπουν στον ΒΟΑΚ και θα ισχύουν για όλους τους οδηγούς.

Πρώην Βάση Γουρνών: Πανηγύρισε και για την εκποίηση του καλύτερου ακινήτου της νοτίου Ελλάδας με τίμημα όσο το κόστος κατασκευής 3,5 χιλιομέτρων του ΒΟΑΚ. Δεν το λες και επιτυχία. Παράλληλα, δεν έκανε καμία αναφορά στην απόφαση της ΕΤΑΔ να ανακαλέσει την παραχώρηση προς τους τοπικούς φορείς, της έκτασης των 55 στρεμμάτων του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Κρήτης και να χάσει έτσι ο τόπος μας τον μοναδικό εκθεσιακό χώρο που υπάρχει στο νησί.

Λιμάνι Ηρακλείου: Άρον – άρον εκποίηση του Ο.Λ.Η., ενώ όλοι θυμούνται τους αγώνες που δώσαμε, μαζί με την τοπική κοινωνία, για να αλλάξει ο κυβερνητικός σχεδιασμός και να μην χαθεί ο δημόσιος χαρακτήρας βασικών υποδομών με έντονο κοινωνικό αντίκτυπο, όπως του Ενετικού Λιμένα, του πρώην Θεατρικού Σταθμού, του πρώην ΚΤΕΛ, της έκτασης των Ληνοπεραμμάτων, κ.α. Όλοι, πλην του κ. Μητσοτάκη.

Αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης»: Ένα ακίνητο – φιλέτο για την χώρα μας, το οποίο ετοιμάζεται και αυτό για «αξιοποίηση» από το ΤΑΙΠΕΔ, χωρίς να λαμβάνονται υπόψιν οι προτάσεις των τοπικών φορέων, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις. Και όταν η ΝΔ «αξιοποιεί», κάποιοι τρίβουν τα χέρια τους – και δεν είναι οι τοπικές κοινωνίες.

Η έλλειψη κάθε επαφής με την πραγματικότητα για τον κ. Μητσοτάκη, φάνηκε και με τις αναφορές του στην πρωτοφανή οικονομική κρίση που ξεκίνησε πριν από αρκετούς μήνες στην χώρα μας. Του θυμίζουμε ότι η Κυβέρνησή του απέρριπτε κάθε πρόταση στήριξης των πολιτών και ενίσχυσης των επιχειρήσεων που έχουμε καταθέσει το τελευταίο έτος. Γι’ αυτό και η οικονομική κρίση στην χώρα μας, έχει ονοματεπώνυμο: Κυριάκος Μητσοτάκης! Είναι δική του επιλογή να μην αντιδρά, δική του επιλογή να μην λαμβάνει μέτρα, δική του επιλογή να παρακολουθεί την κοινωνία να καταστρέφεται, τον πληθωρισμό να ανέρχεται σε δυσθεώρητα ύψη, τον μισθό να τελειώνει στα μέσα του μήνα και τις πολύ μικρές, μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις να βρίσκονται αντιμέτωπες με το λουκέτο.

Αντί λοιπόν να δώσει απαντήσεις σε αυτά τα φλέγοντα ζητήματα, ο κύριος Μητσοτάκης επέλεξε να επιτεθεί στον ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία και να «βάψει» την Κρήτη γαλάζια. Γιατί, τελικά, η έγνοια του δεν είναι «η αγωνία του πολίτη» όπως είπε, αλλά το πως θα γλυτώσει το εκλογικό του Βατερλό. Που το βλέπει να έρχεται.».

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα