Μεγάλη αγωνία επικρατεί στις τουριστικές περιοχές της Κρήτης, αναφορικά με το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown. 

Μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA, o δήμαρχος Πλατανιά, Γιάννης Μαλανδράκης, υποστήριξε ότι είναι το «επιδημιολογικό φορτίο» σαν όρος, έχει μπει αναμφίβολα στην καθημερινότητα όλων. «Είναι ξεκάθαρο ότι οι δείκτες είναι επιβαρυμένοι και η αγωνία όλων μας είναι μεγάλη», ανέφερε ο δήμαρχος.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο, η τουριστική ροή στον δήμο Πλατανιά αυξάνεται με γρήγορους ρυθμούς, γεγονός που «μαρτυρούν» τα λύματα που επεξεργάζονται οι εργαζόμενοι του δήμου. «Όταν ο βιολογικός καθαρισμός επεξεργάζεται λύματα στο 65% της καλής περιόδου του 2019, φαίνεται ότι υπάρχει ένα τουριστικό ρεύμα, το οποίο δείχνει ότι ο κόσμος μας επιλέγει».

Παράλληλα, στο ενδεχόμενο ενός νέου lockdown, o κ. Μαλανδράκης τόνισε ότι ολόκληρη η τοπική οικονομία θα κινδυνεύσει. «Τα μέτρα ενίσχυσης που έχουν βγει, είναι λογικό ότι δε μπορούν να προχωρήσουν άλλο. Δε μπορεί να μας αφήσει αδιάφορους το ενδεχόμενο να μας καθορίσουν «κόκκινους». Αν οι τουρίστες υποχρεώνονται σε καραντίνα κατά την επιστροφή τους, τότε θα μπούμε a priori σε νέο lockdown, γιατί κανείς δε θα μας επιλέγει», τόνισε χαρακτηριστικά ο ίδιος, ενώ κλείνοντας ανέφερε ότι ενώ οι πληρότητες είναι αυξημένες, το «πλήγμα» της έλλειψης των αγορών των Σκανδιναβικών χωρών και της Αγγλίας, παραμένει ορατό.