Μακρόν: Η κράτηση ομήρων από την Χαμάς είναι απεχθής και απαράδεκτος εκβιασμός

Πρέπει να διαβάσετε

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε σήμερα από το Αμβούργο της Γερμανίας, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη, ότι το Ισραήλ έχει το δικαίωμα να αμυνθεί, ότι η χώρα του υποστηρίζει τις αμυντικές του επιχειρήσεις και καταδικάζει της τρομοκρατικής ενέργειας, αλλά και ότι ο ίδιος επιθυμεί να εργαστεί για την επίτευξη μίας μόνιμης ειρήνης στην περιοχή.

Ο Γάλλος πρόεδρος υπογράμμισε ότι η κράτηση ομήρων από την Χαμάς είναι ένας απεχθής και απαράδεκτος εκβιασμός ενώ, ερωτηθείς από δημοσιογράφο για τους Γάλλους ομήρους, σημείωσε ότι η Γαλλία είναι σε στενή συνεργασία με τις αρχές του Ισραήλ. «Στόχος μας είναι να μην αφήσουμε κανένα χώρο στις τρομοκρατικές ενέργειες», ανέφερε ο Γάλλος πρόεδρος επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι δεν θα πρέπει να συγχέουμε τον αγώνα κατά της τρομοκρατίας με τον σεβασμό του στοιχειώδους ανθρωπιστικού δικαίου και την προστασία του αστικού πληθυσμού.

Ο Εμανουέλ Μακρόν ανέφερε ακόμη ότι η Γαλλία αντιτίθεται στην συνολική διακοπή της ευρωπαϊκής βοήθειας προς τους Παλαιστινίους, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι θα πρέπει να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα ούτως ώστε να εξασφαλιστεί ότι τα ευρωπαϊκά κονδύλια δεν χρηματοδοτούν την Χαμάς.

Ο Γάλλος πρόεδρος καταδίκασε τέλος όλες τις χώρες που έδειξαν ικανοποιημένες από τις φρικτές επιθέσεις της Χαμάς στο Ισραήλ, όπως το Ιράν, σημειώνοντας ωστόσο ότι προς το παρόν δεν υπάρχουν στοιχεία που να βεβαιώνουν την άμεση εμπλοκή της Τεχεράνης σε αυτές τις επιθέσεις.

Πηγήnewsbomb.gr

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα