Μακελειό στο Τέξας: Στην πόλη Ουβάλντε ο Τζο Μπάιντεν – «Τίποτα δεν είναι ξανά το ίδιο»

Ο Τζο Μπάιντεν έφθασε την Κυριακή, 29 Μαΐου, στην πόλη Ουβάλντε του Τέξας, πέντε ημέρες μετά το μακελειό σε δημοτικό σχολείο.

Ο Μπάιντεν εξέφρασε τη συμπόνια και τη συμπαράστασή του στις οικογένειες που πενθούν τα παιδιά τους και τις δύο δασκάλες που έπεσαν νεκρά σε αυτό το μακελειό και επανέφερε τη συζήτηση για τα πυροβόλα όπλα. 

«Δεν μπορούμε να καταστήσουμε παράνομα τα δράματα, το ξέρω. Αλλά μπορούμε να κάνουμε την Αμερική πιο ασφαλή», ζήτησε το Σάββατο ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, εκφράζοντας τη λύπη του που «σε τόσα πολλά μέρη, τόσοι πολλοί αθώοι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους».

Δεκαεννέα παιδιά και δύο δασκάλες σκοτώθηκαν την Τρίτη στο σχολείο Ρομπ της μικρής πόλης Ουβάλντε από τις σφαίρες του μόλις 18 ετών Σαλβαδόρ Ράμος, σε ένα από τα χειρότερα περιστατικά με πυροβολισμούς των τελευταίων ετών στη χώρα. 

Ο 79χρονος Δημοκρατικός, ο οποίος έχει χάσει δύο από τα παιδιά του – την κόρη του όταν ήταν ακόμα μωρό σε τροχαίο και έναν ενήλικο γιο από καρκίνο – μίλησε για τον δικό του πόνο λίγο μετά το μακελειό. «Το να χάνεις ένα παιδί είναι σαν να σου ξεριζώνουν ένα κομμάτι της ψυχής σου», είπε την Τρίτη. «Τίποτα δεν είναι ξανά το ίδιο».

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα