Μαίρη Ραζή: Έχω πληρώσει με αίμα το ότι πάντα μπορούσα να κάνω αυτά που πραγματικά μου άρεσαν και ήθελα

Πρέπει να διαβάσετε

Η Μαίρη Ραζή αναφέρθηκε σε περιστατικό σεξουαλικής παρενόχλησης που υπέστη από συνάδελφο της στο παρελθόν και για το MeToo, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό «Λοιπόν».

Για το αν βίωσε ποτέ κάποια μορφή σεξουαλικής παρενόχλησης η Μαίρη Ραζή απάντησε: «Αλίμονο ωραία γυναίκα υπήρξα, φυσικά έχω δεχτεί σεξουαλική παρενόχληση. Αυτό το φαινόμενο δεν είναι τωρινό, αλλά τη στιγμή που μου συνέβαινε κάτι τέτοιο, ήξερα να το σταματώ. Αυτός θα φοβηθεί, όχι εγώ».

Επίσης, αποκάλυψε ότι της είχε τύχει να την κλειδώσουν σε καμαρίνι με σκοπό να της επιτεθούν: «Μόλις τον είδα να ετοιμάζεται να κλειδώσει την πόρτα, την άνοιξα και άρχισα να ουρλιάζω. Χάλασε η παράσταση και έτσι σταμάτησε. Δεν πρέπει να έχουμε ενοχές γιατί αρέσουμε και μας κυνηγάνε. Καλά κάνουν και μας κυνηγάνε, αλλά αν δεν θες, υπάρχουν τρόποι, πιστεύω, για να το αποτρέψεις. Θεωρώ πολύ προσβλητικό να αναγκαστώ να κάνω κάτι που δεν θέλω. Έχω πληρώσει με αίμα το ότι πάντα μπορούσα να κάνω αυτά που πραγματικά μου άρεσαν και ήθελα. Μερικά πράγματα που είναι ενάντια στις αρχές μας, πρέπει να έχουμε μετωπική σύγκρουση. Με ειρήνη πάντα δεν γίνεται το πέρασμα στην ελευθερία».

Και πρόσθεσε: «Δεν κατηγορώ κανέναν, γιατί δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι τη δυναμική για να κάνουν κάτι τέτοιο, να συγκρουστούν και να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους. Είναι έτσι ο χαρακτήρας τους. Το ΜeΤoo ήταν καλό που έγινε, γιατί περιορίστηκαν διάφορα πράγματα που δεν ήταν όμορφα, αλλά ήταν και μια φούσκα που ξεφούσκωσε. Ελπίζω από εδώ και πέρα οι άνθρωποι που διαχειρίζονται το κομμάτι της τέχνης να είναι πιο προσεκτικοί στις συμπεριφορές τους. Πρέπει να αλλάξει το τοπίο, κανείς δεν είναι σκλάβος κανενός, ούτε για να πάρεις έναν ρόλο πρέπει να υποστείς εξευτελισμό».

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα